@bodzip fajna ta Twoja "Mala Ojczyzna"
@bodzip fajna ta Twoja "Mala Ojczyzna"
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Fajowe te "końskie foto"
Pozdrawiam.
PS
Zawsze wiedziałem, że Hucuły to czyściochy![]()
wiem domyślam się
ale cóż nie mogłam się powstrzymać
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
oglądając te konie aż trzeba wydać z siebie odgłos paszczowo PATATAJ, PATATAJ, PATATAJ
"Maluch - jedyny chłopak między dziewczynami" - ciekawe czy zazdrościć czy współczuć![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Wio koniku.....![]()
Qń jaki jest każdy widzi.
A qń zawsze jest piękny.
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Jak zazwyczaj lubię podać kilka ciekawostek.
O koniku Huculskim - jakie otrzymałem w stadninie:
Hucuły to niewielkie koniki górskie o skonsolidowanym genotypie. To jedna z najstarszych polskich ras. Rasa ta została wytworzona na terenie Bukowiny oraz Karpat Wschodnich - w górnym biegu Czeremeszu, Prutu, Putilli, Mołdawy, Suszawy i Tissy.
Hucuły są potomkami różnych ras koni tatarskich, orientalnych, arabskich, tureckich i koni Przewalskiego, a także koni z krwią nordycką. Rasa kształtowała się pod wpływem ostrego górskiego klimatu, braku żywności i ubogich warunków bytowania. Nazwa pochodzi o górali Hucułów, a konie stanowiły bardzo ważny element ich życia.
Hucuły charakteryzują się dużą inteligencją i wytrwałością w pracy. Nigdy nie tracą kontaktu z człowiekiem. Są to łagodne i pojętne zwierzęta. Dobrze traktowane szybko to docenią i potrafią odpłacić miłością i wiernością.
Chętnie poruszają się kłusem - dorównując w tym dużym koniom. Doskonale chodzą stępa pod wierzch, a dzięki inteligencji i odwadze potrafią pokonać każdą przeszkodę.
I jako ciekawostka - Stadnina Koni Huculskich w Regietowie jest największą na świecie hodowlą koni tej rasy.
Trochę matczynej miłości
861.862.
863.
864.
865.
![]()
Ostatnia końska wrzutka bardzo udana![]()