Jak zwykle u Ciebie - bardzo ciekawe miejsca i zdjecia. Cerkiew w Brunarach faktycznie nienajłatwiejsza do zdjęć. Chyba wczesna jesień, gdy jeszcze drzewa są kolorowe, przy ładnym dniu mogłaby dać ciekawe efekty. Pozdrawiam.
Jak zwykle u Ciebie - bardzo ciekawe miejsca i zdjecia. Cerkiew w Brunarach faktycznie nienajłatwiejsza do zdjęć. Chyba wczesna jesień, gdy jeszcze drzewa są kolorowe, przy ładnym dniu mogłaby dać ciekawe efekty. Pozdrawiam.
Ta cerkiewka przewędrowała do Bartnego ostatnio. Jakieś ~160 lat temuCerkiew w Brunarach ma kamienny murek.
Ale dałem ciała
No nie wiem co mnie zamroczyło, dobrze że koledzy pilnują. Już poproszę moda o zmianę wpisu.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
To jest wstyd jakich mało. To "mój" teren i nie powinienem się pomylić. Salvadhor dostanie plusa (w pamięci) za przypilnowanie
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
@Bodzip
Tak po prawdzie, tylko my wiemy o co chodzi, dla innych podpis by mógł być 'Drewutnia w Rogach Wyżnich' i też by było ok. To forum foto, nie etnograficzno-architektoniczne![]()
Witam.
Ale innych może zainspirować tematem i wycieczką w tamte strony i nie powinni błądzić w czasie i przestrzeni z tego powodu.
Bodzip, Wspaniała robota.
Dziękuję i pozdrawiam. romeq
Dzięki Karolu
No coś mnie zamroczyło, trudno - bywa
ps. miód jest lepszy w Nowicy - prosto od pszczoły. Pan Piotr Michniak jest nie tylko Sołtysem, jest też pszczelarzem, łyżkarzem i wiele, wiele innych.
http://www.szlakrzemiosla.pl/s/tworc.../gallery/id/57
Kiedyś przyjechała do mnie rodzina z Kaszub. Oczywiście zabrałem ich do Pana Piotra. Kuzynka chwilę rozmawiała z żoną Pana Piotra i mówi:
"no to spotkali się Górale z Kaszubami"
na to usłyszała:
- "nieee droga Pani, my jesteśmy Łemki"
kurcze, strasznie mi się to spodobało, że nie wstydzą się swojej narodowości, choć w trakcie "akcji Wisła" sporo wycierpieli.
Karolu, jeszcze raz dziękuję, że zmobilizowałeś mnie kiedyś do założenia tego wątku, bo widzę że warto było![]()