Ostatnia wrzutka świetna w całości. Pięknie pokazana parowozownia - cmentarzysko kolejowe. Poprzednia seria z łowienia też niezła, pierwsze świetne, ostatnie nie pasuje do serii.
Ostatnia wrzutka świetna w całości. Pięknie pokazana parowozownia - cmentarzysko kolejowe. Poprzednia seria z łowienia też niezła, pierwsze świetne, ostatnie nie pasuje do serii.
Adambieg czwóreczka z ostatniej wrzutki naj. To na pewno była parowozownia a nie złomownia? W strasznym stanie są te maszyny.
The question is: What is a Mahna Mahna?
Parowozownia niestety , Romek nie złomownia . Przejeżdżam dość często obok a byłem tam ze 2-3 lata temu . Taka fajna salonka stała z pluszowymi obiciami ale foty mi gdzieś wcięło.
Adam , fajne zdjęcia ( a masz tą sal0onkę o której piszę ? )
Jacek
W Kościerzynie z tego co wiem jest kilka lokomotyw na chodzie, do ich kabin nie można się dostać. Część to już tylko otrzymuje kolejne warstwy farby. Ta na czwartym zdjęciu była przygotowywana do odmalowania - farba zdarta a to co widać to rdzawy nalot na wyczyszczonej stali. Nie jest chyba tak źle. W tej samej szopie był również odnawiany wagon.
Salonki o której wspomniał yac niestety nie kojarzę, może to ten odnawiany na zdjęciu poniżej?
![]()
W tej okolicy polecam Wdzydze Kiszewskie z fajnym skansenem oraz całe jezioro Wdzydzkie z pięknymi wyspami i czystą wodą. Szczególnie polecam wędkarzom i smakoszom ryb. Ryby z tego jeziora wyjątkowo smakują. Czysta woda robi swoje.
E-5+HLD-4, E-520,ZD 12-60, ZD-14-54, , ZD-35 macro,Sigma 50-500 f/4-6,3 EX DG HSM, FL-35R
Relacja z parowozowni bardzo mi się podoba.Szczególnie przypadły mi do gustu dwójka i trójka.
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Obraz nędzy i rozpaczy, taka jest dbałość o świadectwa techniki.
Dobrze, że przynajmniej na fotkach zostają utrwalone.
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika
ostatni pociąg smutny ale zdjęcie bardzo mi się podoba, cała seria z pomysłempzdr
Znów prawie miesiąc minął, leń ze mnie. Dziękuję wszystkim za liczne odwiedziny i wpisy
W ciągu ostatnich kilku tygodni łaziłem trochę nad brzegiem Wisły, która jak wiadomo osiągnęła jeden z najniższych poziomów wody. Ma to też swoje dobre strony, powstały piękne piaszczyste łachytak ogromnych jeszcze na Wiśle w okolicach Bydgoszczy nie widziałem.
1.2.
3.
4.
5.
6.7.
8.
![]()
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro