Panoramka swietna.
Panoramka swietna.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
gdzie Ty tam takie bajorko znalazłeś..
fajne![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Zdjęcie robiłem z pobocza drogi, za plecami po drugiej stronie drogi rzeczywiście płynie ale chyba nie potoczek tylko rzeczka Prądnik (nawet funkcjonuje nazwa - Dolina Prądnika). Pomiędzy skałą na której jest zamek a drogą jest bajorko, które na oko ma jakieś 15 - 20 m szerokości. Ponieważ bajoro to nie jest zasilane przez rzeczkę a jedynie przez wody spływające ze skarpy i wypływające spomiędzy skał, to całkiem możliwe że okresowo zanika albo znacząco się zmniejsza.
Niewątpliwie użycie krótkiej ogniskowej (18mm w przeliczeniu na pełną klatkę) powoduje powiększenie pierwszego planu a tym samym wrażenie rozległego jeziora pod zamkiem.
Właśnie zauważyłem, że niedokładnie przyciąłem od dołu.
A panorama to rzeczywiście sklejka z 4 zdjęć. Sklejone ICE. Ktoś miał kurs Hugina zrobić na zlocie![]()
Ostatnio edytowane przez adambieg ; 24.04.12 o 16:11
hehe, wiesz jak było![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ja wybieram dwojeczke![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
W Europejską Noc Muzeów wybrałem się do Chełmna na organizowany przez tutejsze muzeum "spacerek po Chełmnie.
Na początek zwiedzanie tarasu ratusza staromiejskiego w którym obecnie mieści się siedziba muzeum, taras jest udostępniany tylko w ten jeden dzień w roku.
Niestety płyta rynku jest w remoncie, stąd widoki średnie. Podczas przebudowy odkryto podziemne przejścia a w nich różne ciekawe drobiazgi, z tego powodu terenu prac pilnuje straż gminna.
Kolejnym punktem programu było zwiedzanie sal wystawowych ratusza. na pierwszym zdjęciu pani przewodnik w stroju z epoki.
Z ratusza udaliśmy się w kierunku kościoła św. Ducha. Jak się okazało, wiele osób przyszło na nocne fotografowanie, pani na kolejnym
Jak się okazało, wiele osób przyszło na nocne fotografowanie![]()
Ratusz a przed nim gruzowisko.
cdn.