Wielce interesujące, takie wręcz... kosmiczne![]()
Wielce interesujące, takie wręcz... kosmiczne![]()
trzymam kciuki i czekam na efekty ! Jak na coś trafię gdzieś w sieci czy literaturze to dam znaka![]()
Bonelia zielona (Bonellia viridis) jest to dość często spotykany robal w Morzu Śródziemnym i Atlantyku . Właściwie to trudno zobaczyć w całości bo baryłkowaty tułów jest dość mocno wciśnięty w szczelinę ale często można zobaczyć jej zwijający się w popłochu rozdwojony język, którym poluje. Ciekawe jest to, że język należy do pani Bonelia a pan Bonelia żyje pasożytniczo w jej organie wydalniczym ma 1-3mm i nie ma nawet otworów gębowego i odbytowego. Jednym słowem jest dość mocno zredukowany w stosunku do swojej partnerki
![]()
Popatrz, a ja myślałem że to czerwonawe "coś" jest tematem zdjęcia![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
no jakoś mnie to nie dziwi - jest lepsza niż kameleon...
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Dzięki szkle makro mogłem wreszcie przyjrzeć się dokładniej tym dość pospolitym krabikom.
E-M5 + MZD 60mm
![]()
Interesujące zwierzaki pokazujesz, fajnie się ogląda![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Trzecie z kolei z tej serii, chyba najlepiej pokazuje. Świetne.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Wspaniałe obiekty pokazujesz, już po basenowej serii nabrałem chęci na OMD ale teraz apetyt rośnie![]()
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika