Ta dziewczyna (córka ?) w czerwonym stroju, świetnie pozuje. Nie widać po buzi że zatrzymuje powietrze, taka bardzo naturalna jest.
...
Ale jak tę lampę nad basenem zobaczyłem to mi się zimno zrobiło - masz jakieś zabezpieczenia ?
Ta dziewczyna (córka ?) w czerwonym stroju, świetnie pozuje. Nie widać po buzi że zatrzymuje powietrze, taka bardzo naturalna jest.
...
Ale jak tę lampę nad basenem zobaczyłem to mi się zimno zrobiło - masz jakieś zabezpieczenia ?
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Dziewczyna w czerwonym to zawodowa modelka.
http://www.maxmodels.pl/modelka-sunshinea.html
Już w TG podziwiałem te Twoje podwodne poczynania.
Nie napisałeś kto podawał modelkom powietrze
Pozdrowienia dla całej Rodzinki.
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika
Dziadek - dzięki.
Nikt nie podawał modelkom powietrza bo odmówiły i ten mój plan akurat upadł choć wszystko było przygotowane.
Przyznam, że byłem w stanie agonalnym po złapaniu jakiegoś wirusa i parę rzeczy odpuściłem.
Szacunek dla autora.
Nimfy wodne no no masz pomysły .
fajnie się bawisz, robisz coś innego i dobrze, ja tam lubię pooglądać coś niecodziennego i dla mnie te sesje całkiem fajne są![]()
Droplet ! świetne - super pomysł, na moje laickie oko i tak super opanowałeś światło, powodzenia !
mój wątek tutaj >>>klik<<<
świetny pomysł, fajne wykonanie i czekam na więcej
mi się podoba 162i 160 tez
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
nie wpadnij z tym do wody bo tam jest kondensator
Moim zdaniem jest za mało światła od Twojej strony. Walisz z okty w dół a powinieneś też mieć jakieś kontrujące doświetlające światło od przodu.
Albo spod wody ( sądzę że doswietlasz swoją lampą UW - ale mało ją widać )
na 158 i 162 jest już ładniej doświetlone od Twej strony z kolei na 159 dominuje górne światło.
może jakieś zdalne wyzwalanie czegoś pod wodą ?
Albo strumień światła nie tylko pinowo w dół tylko też po skosie aby doświetlić twarz i modelkę od przodu ( dużo stracisz z tego światał bo odbicie itp)
http://wetpixel.com/forums/index.php?showtopic=29968
http://lightingforphoto.com/2011/02/03/underwater-photography-lighting-setup/
Rafał Makiela u nas robi takie rzeczy. Nie znam gościa - może uchyli rąbka i coś podpowie o ustawienieu świateł
Rafał Meszka - też podobne zdjęcia robi - jego akurat znamteż może jak by z nim zagadac coś podpowie
Generalnie jak dla mnie na Twoich zdjęciach brakuje światła a dominuje górne oświetlenie Mają wielki potencjał zwłaszcza dzięki modelkom
Ale tak jakoś bym widział na nich od przodu więcej światła.
Czy tło przeszkadza Ci że się zagina ? o to chodzi z tymi strumieniami i baloniastym kształtem ? Że na zdjęciach widać fakturkę tkaniny ?
Chcesz mieć jednolitą czerń ?
Może gdyby ustawić się z modelką dalej od tła to było by bardziej czarno ?
patrząc na zdjęcie 162 czas masz 1/200 - więc wpuszczasz mało światła zastanego ale przysłona 6.3 więc też odcinasz światło z lampy a sądzę że na aparacie masz lampę UW![]()
Jak na mój gust po prostu zbyt mało światła z przodu a poza tym GIT MAJONEZ !!
Dzięki wszystkim za wizytę.
dobas - mam podobne wrażenia co do światła. W planie było zmienianie mocy octy przy pomocy pilota ale się rozładowały baterie a mnie nie bardzo chciało się wychodzić z wody i kręcić boom-em. Najbardziej wkurzające było wyzwalanie lampą z zestawu ponad lustrem wody lamp studyjnych. Teraz już wiem, że fotocela na kablu PC została zalana. Wersja II powinna już być szczelna.
W ścianie basenu są otwory przez które pompuje się wodę do basenu. Taki strumień potrafi "napompować" tło jak balon tak że już nie ma miejsca dla modelki.
Dalej modelki od tła nie ma chyba sensu odsuwać bo octa będzie z tyłu.
Dzięki za linki![]()