Dziurawy byłeś i słonko przeświecało.![]()
To wersja oficjalna.![]()
Dziurawy byłeś i słonko przeświecało.![]()
To wersja oficjalna.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Dziś wybrałem się obejrzeć 3 etap Tour de Pologne. Jak byłem dzieckiem, to uwielbiałem oglądać relację z wyścigu w telewizji (czarno-białej). Dziś miałem okazję obejrzeć na żywo.
Jako punkt wybrałem rondo obok Spodka. Raz, że w tym miejscu znajdowała się meta, a dwa, przebiegała tu poczwórna pętla, więc można było kilkakrotnie obejrzeć zmagania kolarzy.
208. W oczekiwaniu na wjazd
209. Pojawia się grupa ucieczkowa z Marcinem Białobłockim na czele
210.
211. Po dłuższej chwili dojechał peleton
212.
213.
214. Pomiędzy kolejnymi okrążeniami można było przyjrzeć się profesjonalnej konkurencji
215. Grupa pościgowa na drugim okrążeniu została połknięta przez peleton. Jedynie Marcin trzymał się dzielnie, ale z każdym kilometrem jego przewaga nad peletonem malała
216.
217.
218.
219.
220. Przed samym końcem wyścigu widzowie na mecie mogli zobaczyć ładniejszą stronę wyścigu
221. Na metę jako pierwszy wjechał Metteo Pelucchi. Marcin odpuścił jakieś 3km przed metą. Pomachał z uśmiechem kibicom, ale było widać, że już nie jest w stanie dalej uciekać i za chwilę peleton i jego połknie.
PS.
Sorry za tyle zdjęć w jednym poście, ale nie było sensu rozbijać tego na kilka wpisów.
Ostatnio edytowane przez ahutta ; 4.08.15 o 23:22
The question is, who cares?
Fajna wrzuta z kolejnego etapu, rowerki coraz lepsze, bo ja z tych co pamietaja Szozdy, Szurkowskiego czy Mytnika![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Ostatnio edytowane przez apz ; 4.08.15 o 23:52
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
fajne - ja byłam przy okazji w Warszawie..
całkiem ok - choć nei dało sie nigdzie przejść jak jeździli tak w kółko![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Pół Katowic było dziś zamknięte dla ruchu. Odwołane kursy linii tramwajowych i autobusowych. Z tego powodu już pojawiają się głosy niezadowolonych, że (chyba) 5 raz z kolei w Katowicach, to już przesada. Jestem w stanie ich zrozumieć, ale trzeba też przyznać, że jest to promocja dla miasta.
The question is, who cares?
Miałem zamiar jechać wczoraj pod Spodek właśnie, aby zobaczyć kolarzy. Na zamiarach się skończyło.![]()
Fajne zdjęcia.
Co do promocji miasta, to słyszałem opinię , że w TV podczas transmisji etapu, nie było widać wcale że to Katowice . No ale końcówka etapu pod Spodkiem to już na pewno było poznać Katowice.![]()
Ostatnio edytowane przez koronax ; 5.08.15 o 06:36
Fajna wrzuta.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Ciekawa relacja, ładne zdjęcia![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja