cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Proponowałbym uważniej czytać cytowane wcześniejsze posty:
Cy ta odległość była zbyt mała to nie wiemy. Autor zdjęć napisał:
W każdym razie chciałbym miec obiektyw 200 / f 3,5, a muszem siem zadowolić 150mm z przysłoną f 5.6 i tylko w tym kontekście zdjęcia są powiedzmy takie sobie...
Ostatnio edytowane przez And.N ; 6.02.16 o 23:25
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ostatnio edytowane przez And.N ; 6.02.16 o 23:41
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Fakt jest taki, że moją odległość od skoczków wzwyż czy tyczkarzy, można by określić jako przekatną hali, gdzie ja byłem na jednym końcu, a oni na drugim. Stąd brak głębi ostrości, a foty w powiększeniu w Gimpie wyglądają jak nietrafione i lekko nieostre na zawodnikach.
Co innego było ze zdjęciem kamerzysty, który stał 3 rzędy siedzeń pode mną. Mogłem przymierzyć i strzelić co chciałem.
Dobra Waszmościowie, oziembimy nieco klimat. Dwa tygodnie wstecz, była jeszcze zima, a właściwie jeden dzień jej panowania w Łodzi. Więc w piątek po pracy pojechałem do....parku Źródliska w pobliżu fabrycznego osiedla Księży młyn.
Park uważany jest za najładniejszy w Łodzi, przez pewien okres dzierżawiony był w latach rozkwitu fabrycznej Łodzi przez Karola Scheiblera. To właśnie on przyczynił się do jego świetności i niepowtarzalnego klimatu. Posadził szypułkowe dęby, które dziś mają ponad 100 lat i są pomnikami przyrody, a tworzą przepiękne plenery, gdy w parku między drzewami przebijają się słoneczne promienie.
1. Magia parkowej alejki.
2. Zimowy pomnik przyrody.
CDN
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 6.02.16 o 23:59
Zazdraszczam możliwości uczestnictwa w Pedros Cup![]()
zdjęcia może nie zwalają z nóg - ale kto wie jak stadion wygląda wie też że ciężko królową sportu fotografować![]()
jak tam nasz młody diamencik (Ewa Swoboda) się spisywał (oczywiście retorycznie pytam 7.15 i 1 miejsce na 60 m) - jestem pod wrażeniem tej dziewczyny - mam nadzieję że będziemy mieć pociechę w polskich sprintach![]()
a Lekkoatletykę uwielbiam - zawsze zastanawiałam się jak to jest oglądać to na żywo - da się ogarnąć cały stadion i kilka dyscyplin równolegle ??
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Ula wszystko się da. Mnie się impreza bardzo podobała, choć muszę przyznać, że bardzo skupiłem się na fotkach, a mniej na nazwiskach- poza tymi które znam.
Hala Atlas Arena się do takich imprez nadaje, choć trzeba tu powiedzieć, że była to trochę miniatura imprezy na otwartym stadionie. Dla mnie była taka wersja bardzo dobra, przy zdjęciach bo wszędzie było w miarę blisko, a interesowały mnie skoki i biegi. Otwarty stadion to trochę wyższa bajka ze względu na mnogość dyscyplin i większą przestrzeń.
fakt nie ogarnęłam że to przecież na hali było![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA