Druh Synchro dwie Smieny dawno sprzedane. Zenit E w szafie. W cyfrze Olympus SZ-30 MR do robienia filmików i do noszenia w kieszeni, E 420 z kitem 17,5-45 mm zepsuł się, więc zastąpił go M 10 tez z kitem większym . Jeżdżę Laguną z 1998 roku.Mniej znaczy więcej.
Musimy założyć wątek "Pokaż swój wschód słońca ze Świecia"![]()
Fakt, że ten krajobraz co chwilę się zmieniał. Kilkanaście zdjęć i każde inne. I każde piękne. Nie widziałam wszystkich bikerowych ale to wiem![]()
Przy wschodzie i zachodzie słońca, gdy nie mamy dobrego punktu pomiarowego, można posiłkować się wartościami bazowymi (http://pl.wikipedia.org/wiki/Temperatura_barwowa). W tym wypadku będzie to balans bieli w okolicach 3000 K. U mnie, Olek w tej scenerii, wyliczył sobie balans bieli na 3500-3700K. Chyba przez bure chmury, które powoli zasłaniały słońce. Ale poleciałem suwakiem w okolice 3200K. Było cieplejsze.
Mi też druga wersja (ta oryginalna) bardziejDobrze, że pokazujecie te wschody słońca. Mi nie dane znowu było je oglądać bom śpiochem okropnym
Ci co mnie spotkali na zlotach na pewno to potwierdzą
A tak ogólnie dlaczego ten wątek wciąż jest w dziale dla początkujących hę???
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
Janusz oryginalna wersja miodzio.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Ależ wysyp bratnich dusz Talibowych mnie zaszczycił.Dzieki za odwiedziny. Muszę przyznać, że przeglądając te moje wschody jż na aparacie, byłem zachwycony i miałem nadzieję że wyświetlacz mnie za bardzo "nie oszuka". Nie oszukał, ale trzeba było to spokojnie na Olympus Viewerze obejżeć i choć odrobinę skorygować. Nie przepadam za głęboką ingerencją w zdjęcia, nie jestem też na tyle dobry by się porywać na długie siedzenie przy laptopie nad jednym czy kilkoma fotami.
Wychodząc z założenia że "naturalne jest najlepsze" zachowałem na niektórych auto balans lub balans na chmury, zmieniłem gradację z auto na normalną, dodałem kontrastu (+1), poprawiłem zniekształcenia i ostrość. Róznica pomiędzy pierwszą wersją a drugą to (balans na auto). W Gimpie sprawdziłem automatyczny balans, ale nie wszędzie mi się spodobał, więc tylko najprościej wyostrzyłem.
Fotki jeszcze są na "tapecie" ale wkrótce pokażę Wam więcej, a tymczasem..................
Olitaliby podziwiają wschód(hades w roli główneji.............
---------- Post dodany o 19:23 ---------- Poprzedni post był o 19:13 ----------
A tego gościa zapewne wszyscy poznaja. Po "przedstawieni" z piżamką którego nie widziałem, Wieprz zasługuje na wielki szacun
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 2.10.13 o 19:20
Druga wersja wschodu lepsza zdecydowanie.
Ja mam temp. ustawioną na 5800 K. i to traktuję jako bazę. Najczęsciej sie sprawdza. Czasem ocieplam, czasem schładzam kolory.
A jak widać po przedostatnim zdjęciu fotki robią sie same, no Ula ma coś przy oku. Ale było co podziwiać
---------- Post dodany o 19:27 ---------- Poprzedni post był o 19:25 ----------
Mam jednak nieodparte wrażenie, ze Wieprza z kimś pomyliłeś![]()
Jeszcze jedno z już "obrobionych"
2.
Może to znak, że Farensbach świetnie nadawałby się na wieprzowego partnera podczas zdjęciowiska na kolejnym zlocie![]()