Oj tak - zameczek całkiem, całkiem. Nie próbowałeś tam panoramki zrobić? Może nawet 360* byłoby ciekawe.
Oj tak - zameczek całkiem, całkiem. Nie próbowałeś tam panoramki zrobić? Może nawet 360* byłoby ciekawe.
C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014
Próbowałem, ale z kiepskim skutkiem. Ale kilka kadrów zrobiłem z daleka.
Jak na hadeer to całkiem ładnie wyszło. Niektóre zdjecia wychodzą mocno nienaturalnie, ale u Ciebie jest ok.
Fotka przerabiana na Mahinery efect, presetem. Sporo prób wykonałem, zanim wybrałem taką na "oko" najciekawszą. Z rawa jest łatwiej, ale trzeba uważać bo łatwo popsuć nawet własne zamiary. Lubię takie przeróbki na hdr, zwłaszcza pojazdów i ciekawej architektury. Trzeba przyznać, ze ten program bardzo się w tym sprawdza.
Wkrótce zrobię przymiarki do ruin przędzalni Grohmana, powinno wyjść bardzo ciekawie.
O ostatnim plenerze Biker wspominał parę postów temu.
Za zgodą autora wątku wrzucam swoje zdjęcia z tamtego spotkania.
G1: Próbne fotki przed wejściem na obiekt
G2: Seria okien
G3: Janusz aka Biker w całej okazałości
G4: Trójca: Nikon, Olek i Soniacz
G5: Zachowaj porządek
G6: Konsultacje - Olek tak potrafi?
G7: Jakby się paliło to sprzęt mamy/był
![]()
Oj, macie Wy, macie co fotografować w swoim mieście! Tylko do ostatniej wrzuty Gryphoona mały opis by się przydał, np. who is who?
Biker - dopiero teraz znalazłam fotę dla siebie z Białej Fabryki i naturalnie pięknie dziękujęWidzę tak przy okazji, że masz ten sam drobny problem, co ja: przechylają Ci się fotki delikatnie na prawą stronę
![]()
Nikon, Olek i Soniacz, a zdjęcie E-5 robione. Ładnie, ładnie![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Dzięki Waldku za prezentację. Będę miał pamiątkę z focenia w zabytku, którego zrujnowanie jest świadectwem hańby i bezmyślności ludzi piastujących miano włodarzy Łodzi na przestrzeni ostatnich 30 lat. Smutne, bo chętnie pokazałbym taki objekt w zupełnie innym obrazie.
---------- Post dodany o 22:57 ---------- Poprzedni post był o 22:54 ----------
Fajna była cała ekipa i mimo smutnego kontekstu tych zdjęć, miło było chłopaków poznać i pokazać im te nieszczęsne ruiny. A one nadal fociaży wabią...........
Tak przy okazji, chcę coś dodać. Wiele fotek architektury które często robię miało wadę krzywej perspektywy. "Kładące" się budynki sprawiały mi sporo kłopotów. Zafundowałem sobie wiele treningów w Gimpie i gdy wydawało się, ze temat mam opanowany, po problemach z laptopem Gimp przestał działać, więc go usunąłem. Ale aby problem nie pozostał zainstalowałem program Shiftn, który polecał Mirek.
Przy okazji focenia starej przędzalni pousówałem wszelkie krzywizny na fotkach. Na razie korekty się sprawdzają![]()