130 i 151 bardzo klimatyczne, 152 piękne
Witam i pozdrawiam
130 i 151 bardzo klimatyczne, 152 piękne
Witam i pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Fotomaniac ; 31.07.12 o 00:28
foto, watches, MB, jazz & more
przyłączam się do wcześniejszych opnii 151 i 152 gites
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Dzieki za odwiedziny i wpisy.
Klikacz cieszę sie
Broda, to fakt światło jest najważniejsze. Wiadomo - każdy sprzęt ma jakieś ograniczenia, trzeba się nauczyć je omijać, dlatego ważne jest dobrze poznać jego możliwości i dobre oraz złe strony. Olek gorzej od sony wypada przy bardzo małej ilości światła, tak 30 min. przed "klasycznym" wschodem wolę robić zdjecia alfą, ale potem tak już około 10 min. przed wschodem już jest ok. i jak dla mnie większa głębia ostrości w 4/3 pozwala robić zdjęcia z olka z ręki (większy otwór przysłony), co pozwala na większą elastyczność (brak statywu). W ciągu dnia większych różnic nie widzę :- ) Stąd też nie wszystkie zdjęcia w moim wątku są z olka. Starałem sie na początku wątku pokazywać tylko olkowe, ale ponieważ nie ma tu takich ograniczeń, wiec od któregoś momentu są też i z sony. Z ostatniej serii dwa pierwsze olek, dwa kolejne sony.
Spędziłem kilka urlopowych dni pod namiotem nad morzem w Wolińskim Parku Narodowym i na Pojezierzu Drawskim. Zdjęcia z WPN z sony
155.
156.
157.
158.
159.
Piekne foty.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Piękne zdjęcia, czyste i spokojne.
Pierwsze - 155- przypomina mi zdjęcie Ani (Mysikrólika) z okresu moich początków na forum.
Uuups, dawno na zachodnim wybrzeżu nie byłem. Trzeba się wybrać. A jak na razie - za dwa, trzy tygodnie - Kaszuby![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Z ostatniej serii najbardziej podoba mi się 156 ale wszystkie są piekne i maja swoj klimat.
Powiem ci farensbach, przeglądam twój wątek regularnie i za każdym razem nabieram wielkiej ochoty aby natychmiast wziąć aparat i ruszyć w plener. Ostatnia wrzuta jest fenomenalna.
Zapraszam do wątku: http://forum.olympusclub.pl/threads/...
Mam wrażenie, że ludzie którzy nie mieszkają nad morzem jakoś więcej potrafią zeń wyciągnąćMnie już dawno "moje" morze nie inspiruje
![]()
Nie do końca sie z tobą zgadzam, popatrz na fotki Janeczka. To co piszesz , gdyby działało, to ja od lat nie fociłbym w swoim Beskidzie, Bodzip w swoim, a Janeczek nie wybierałby się zimą na plaże....
Myślę, że raczej każdy z nas ma w swoim życiu takie okresy w których całą uwagę koncentruje na określonych obowiązkach i czynnościach.
A wracając do fotografii gospodarza. Są piękne.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro