Strona 12 z 31 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 306

Wątek: TOKIN[kowe] zdjęcia różne

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Odp: TOKIN[kowe] zdjęcia różne

Zmiana tematu a właściwie poniekąd powrót do tematu, który już tu był - osoby z upośledzeniem umysłowym w czasie terapii zajęciowej w Muzeum Drukarstwa. Dzięki takim inicjatywom Muzeum żyje, spełnia prawdziwe potrzeby społeczności lokalnej, nie jest martwą salą wystawową, do której wstęp możliwy jest wyłącznie w gustownych kapciach, a eksponaty widać jedynie przez szybę.

125.

126.

127.

128. prócz drukarstwa - trochę siłowni

129.

130.

131.

132.

133.

134.

135. siłowni ciąg dalszy - za duży ciężar dla jednego - siłowanie na wiele rąk

136.
    Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 29.11.11 o 21:58

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lisiajamka1
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    416
    Moja galeria

Świetnie ukazana pasja z jaką drukarze pracują.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Witaj TOKIN-ko!
    Wielką frajdę sprawiły te zajęcia swoim adresatom. Widać zainteresowanie, zaciekawienie i aktywne uczestnictwo całym sobą.
    Podoba mi się bardzo, że lokalna społeczność integruje ze sobą i pokazuje prawdziwe życie ludziom, których do niedawna izolowano od reszty społeczności, Chwała Wam Cieszyniakom za to.
    Ja ich widywałem pracujących w gospodarstwie Braci Albertynów w Bulowicach, przy Klasztorze w Zebrzydowicach, czasem na wiejskich drogach i kręcących się po gospodarstwach , gdzieś przy rodzinach.

Najbardziej podobają mi się 130 i 131.

Pozdrawianm AP.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 29.11.11 o 22:21
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Dzuiko
    Mieszka w
    (z)Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Dobra robota, TOKINo.
    Co tu wiecej dodawać.

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    Zmiana tematu a właściwie poniekąd powrót do tematu, który już tu był - osoby z upośledzeniem umysłowym w czasie terapii zajęciowej w Muzeum Drukarstwa. Dzięki takim inicjatywom Muzeum żyje, spełnia prawdziwe potrzeby społeczności lokalnej, nie jest martwą salą wystawową, do której wstęp możliwy jest wyłącznie w gustownych kapciach, a eksponaty widać jedynie przez szybę.

125.

126.

127.

128. prócz drukarstwa - trochę siłowni

129.

130.

131.

132.

133.

134.

135. siłowni ciąg dalszy - za duży ciężar dla jednego - siłowanie na wiele rąk

136.
    Świetne kadry i fotki bardzo dobre.
    Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Te zajęcia odbywają się tam regularnie - tzn jedno przedpołudnie jest zarezerwowane na stałe dla podopiecznych ośrodka. Pomyślałam, że skoro "wychodziłam" sobie stosowne pozwolenia, to chciałabym zrobić tam coś większego. Mam zamiar pojawić się tam jeszcze kilka razy, chciałabym też wybrać jednego bohatera i zrobić o tej osobie reportaż. Nie wiem na ile mi się uda, bo pojęcie foto-reportażu i narracji w fotografii wcale nie jest łatwe, mimo, że pozornie takie się wydaje. Do tego już po pierwszych zajęciach widzę, że nie wszystkie osoby są jednakowo ufne wobec "nowych" i "obcych". A ja właśnie jestem tam obca, przynajmniej na razie.

Zobaczymy, może się coś większego urodzi...?

Dzięki za komenty!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Farensbach
    Mieszka w
    Mazowsze
    Siła reputacji
    177
    Moja galeria

Ciekawe zdjecia. I Czarno biała kolorystyka bardzo pasuje.

| OlyJedi Awatar slawekk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Te zajęcia odbywają się tam regularnie - tzn jedno przedpołudnie jest zarezerwowane na stałe dla podopiecznych ośrodka. Pomyślałam, że skoro "wychodziłam" sobie stosowne pozwolenia, to chciałabym zrobić tam coś większego. Mam zamiar pojawić się tam jeszcze kilka razy, chciałabym też wybrać jednego bohatera i zrobić o tej osobie reportaż. Nie wiem na ile mi się uda, bo pojęcie foto-reportażu i narracji w fotografii wcale nie jest łatwe, mimo, że pozornie takie się wydaje. Do tego już po pierwszych zajęciach widzę, że nie wszystkie osoby są jednakowo ufne wobec "nowych" i "obcych". A ja właśnie jestem tam obca, przynajmniej na razie.

Zobaczymy, może się coś większego urodzi...?

Dzięki za komenty!
    Nie rób o jednej osobie, nie skupiaj się na jednym człowieku. Temat chyba lepiej pokazać w rzeczywistości jaką Ty widzisz - przecież te zajęcia nie są dla jednego/jednej? Chyba, że nie, że masz powód wybrania jednej osoby. W każdym razie, rób to, co teraz, zrób tych zdjeć "tysiąc", potem wybierzesz. Zrób też szerzej obiektywem, weź szerszy kontekst. Jeśli wiesz, że możesz wrócić na te zajęcia, to skup się na nich. Wpakuj całą swoją wrażliwość w ten temat, na początku pewnie nic nie wyjdzie, ale może z tego wszystkiego wyjść coś naprawdę super. Co najmniej "zdjęcie życia", albo seria/reportaż?

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez slawekk Zobacz posta
    Nie rób o jednej osobie, nie skupiaj się na jednym człowieku. Temat chyba lepiej pokazać w rzeczywistości jaką Ty widzisz - przecież te zajęcia nie są dla jednego/jednej? Chyba, że nie, że masz powód wybrania jednej osoby. W każdym razie, rób to, co teraz, zrób tych zdjeć "tysiąc", potem wybierzesz. Zrób też szerzej obiektywem, weź szerszy kontekst. Jeśli wiesz, że możesz wrócić na te zajęcia, to skup się na nich. Wpakuj całą swoją wrażliwość w ten temat, na początku pewnie nic nie wyjdzie, ale może z tego wszystkiego wyjść coś naprawdę super. Co najmniej "zdjęcie życia", albo seria/reportaż?
    Masz rację. te foty powyżej, to trochę próba wyłowienia jednego bohatera, trochę poznawanie siebie nawzajem. Usiłowałam w domu wyłonić jednego bohatera, nie udało się. próbuję zatem coś fotograficznego zrobić o całej grupie. Dziś towarzyszyłam tej załodze ponownie, po obejrzeniu wnikliwym tego wcześniejszego materiału - postanowiłam.... na szeroko i wieloplanowo - myślę, że dzisiejszego fotografowania kilka ciekawych szerszych kadrów wybiorę, jednak na razie nic nie pokażę, bo zamyślam skleić nieco większą całość, a to będzie wymagać jeszcze trochę czasu spędzonego w tej drukarni.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Masz rację. te foty powyżej, to trochę próba wyłowienia jednego bohatera, trochę poznawanie siebie nawzajem. Usiłowałam w domu wyłonić jednego bohatera, nie udało się. próbuję zatem coś fotograficznego zrobić o całej grupie. Dziś towarzyszyłam tej załodze ponownie, po obejrzeniu wnikliwym tego wcześniejszego materiału - postanowiłam.... na szeroko i wieloplanowo - myślę, że dzisiejszego fotografowania kilka ciekawych szerszych kadrów wybiorę, jednak na razie nic nie pokażę, bo zamyślam skleić nieco większą całość, a to będzie wymagać jeszcze trochę czasu spędzonego w tej drukarni.
    Powodzenia życzę. Udanych fot. AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro