Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Ślubne początki :)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar oczko
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Ślubne początki :)

Witam...

Zapraszam do obejrzenia zdjęć z mojego pierwszego ślubu
    więcej moich zdjęć: http://pawellysik.iportfolio.pl/ (choć ślubnych tam póki co brak...)

Gdzieniegdzie mogła paść delikatnie ostrość przy zmniejszaniu, zapewniam ze w dużym pliku jest

1

2 (wiem, ręka przebarwiona, ale zajmę sie tym)

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

Będe wdzięczny za szczere opinie, szczególnie od osób, które znają się na temacie
    Pentax K7 + Sigma 70-200II +DA 18-55WR + Tamron 17-50 f/2.8 + Samyang 85 f/1.4 + Helios f/2.0 + Metz 58 AF-1
    zapraszam na moją stronę: http://pawellysik.iportfolio.pl/ i zachęcam do współpracy

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    aż tak źle?
    Pentax K7 + Sigma 70-200II +DA 18-55WR + Tamron 17-50 f/2.8 + Samyang 85 f/1.4 + Helios f/2.0 + Metz 58 AF-1
    zapraszam na moją stronę: http://pawellysik.iportfolio.pl/ i zachęcam do współpracy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar chimol
    Mieszka w
    Lidzbark Warmiński
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Ja się nie znam na temacie, więc miej to na uwadze, ze to moje amatorskie spostrzeżenia:
    Ogólnie kolory ładne, zapanowałeś nad balansem bieli /poza nr 2/ obróbka jak dla mnie super, bo naturalna, taką lubię.
    No i tak:
    4 - nie podoba mi się zdjęcie od tyłu, nie chciałbym takiego, każdego można tam posadzić
    5 - jeśli chciałeś pokazać bukiet, to myślę, że nie na tle panny młodej bez głowy, bo to wg mnie trochę nie tak
    9 - też nikogo nie widać, wg mnie z twarzami byłoby lepiej
    13 - strzelane tak z góry, że wydaje mi się, że panna młoda to malutka istotka, a goscie z tyłu są całkiem malutcy
    14 - mi się nie podoba wolałbym sam kościół.
    Takie moje subiektywne opinie. Nie chciałem Cię urazić, po prostu szczerze wypowiedziałem się na temat zdjęć jako amator.
    Pozdrawiam

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    dzięki za opinie

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    no szału ni ma....
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    tak jak napisał k@czy
    szału ni ma...

zwróć wieksza uwage na szczegóły...
    niedopuszczalne są ucięcia głów (tak wyraźne i nieuzasadnione - tyczy się mlodej z bukietem i księdza z 9
    jeśli chciałeś pokazać związane dłonie - zbliż nieco - pobaw się GO
    kolorystycznie dla mnie słabo - ja wolę podsycić i pokombinować z kolorami - ale o gustach sie nie dyskutuje...
    Także skup się na szczegółach

choć ja też
    się nie znam na temacie, więc miej to na uwadze, ze to moje amatorskie spostrzeżenia:
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Jak na pierwszy raz to nie jest najgorsze kilka zdjęć (bo pełny materiał to chyba nie jest?); widać braki sprzętowe i nie do końca umiejętne wykorzystanie lampy - ale kościół też wydaje się niezbyt łatwy. Sporo niedociągnięć w kwestiach technicznych (np. kościół na ostatnim - przepalony maksymalnie, po co robić takie zdjęcie skoro widać od razu że będzie przepał że hoho?), trochę mało emocji, trochę nieszczęśliwe miny panny młodej na niektórych.
    Nr 12 (to nei do autora) - tego nigdy nie zrozumiem... dlaczego Kościół, instytucja wcale nie taka biedna, w 9 przypadkach na 10 do podpisana protokołu daje tandetne jednorazówki (moi klienci otrzymują zadanie przed ślubem - przygotować sobie ładny długopis lub pióro).

PS. Mój pierwszy ślub, fotografowany jeszcze E-1, wyglądał podobnie, jesli nie gorzej
    PS2. - Uwagi o obciętych głowach, o zdjęciu z tyłu -

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    moja rada, mniej lampy, jasny obiektyw i światło zastane

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    1. Nie pojmuję sensu tego zdjęcia, wnętrze kościoła można pokazać łącznie z parą młodą lub z gośćmi.
    2. Jeśli już użyłeś dłoni to jej nie obcinaj.
    4. Albo wytnij całkowicie księdza, albo go nie ucinaj.
    5. Niepotrzebnie ucięta głowa, jak już inni komentowali, jeśli chcesz pokazać bukiet, to go wykadruj ciaśniej.
    6. Skąd te cienie po prawej stronie ołtarza?
    7. Każde patrzy w inną stronę. Staraj się wybrać taki moment naciśnięcia spustu aby nie było takich "kwiatków"
    9. Ach te ręce księdza. Taki dziwny kadr, wg. powinny być całe postacie, albo tylko zbliżenie na ręce młodych.
    10. Wykadrować rękę księdza.
    12 Albo jeszcze ciaśniej (nawet utnij czubek głowy młodej), albo szerzej (pokaż księdza, a lepiej byłoby się tak ustawić aby pokazać młodego)
    14. O technicznych aspektach już było, więc ja tylko dodam, że kościółek można było pokazać, ale np. przy okazji zdjęcia zbiorowego.

moja rada, mniej lampy, jasny obiektyw i światło zastane
    Oj, nie zawsze, nie zawsze. Dobrze użyta lampa czyni cuda, tyle, że opanowanie lampy to nie taka prosta sztuka.