Strona 176 z 422 PierwszyPierwszy ... 76126166174175176177178186226276 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.751 do 1.760 z 4211

Wątek: obrazki apezeta

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Farensbach
    Mieszka w
    Mazowsze
    Siła reputacji
    177
    Moja galeria

Odp: obrazki apezeta

Od mojego ostatniego wpisu wyróżnię: 501, 504, seria 505-507 wyśmienita. Seria z winiarni ciekawa. 513, jak dla mnie świetne. Wpadły mi w oko też 516, 518 i 514 (ale czy nie leci nieco w lewo?).

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Farensbach Zobacz posta
    Od mojego ostatniego wpisu wyróżnię: 501, 504, seria 505-507 wyśmienita. Seria z winiarni ciekawa. 513, jak dla mnie świetne. Wpadły mi w oko też 516, 518 i 514 (ale czy nie leci nieco w lewo?).
    Dziękuję za wizyty. Ostatnie dwa z winiarni - pomieszczenia magazynu najcenniejszych roczników. Firma prowadząca winiarnię prowadzi sprzedaż wysyłkową pojedynczych butelek dla koneserów i restauracji na cały świat. Zdjęcia z ostatniego pomieszczenia, za taka buteleczkę trzeba dać od kilkuset euro w górę. Zaskoczony byłem, ze mają tam własnie małe okienko, które zdominowało barwę światła i dało możliwość ustawienia normalnego balansu bieli.

517.
    518.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P6141371op.jpg
Wyświetleń:	167
Rozmiar:	433,8 KB
ID:	68133   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P6141366op.jpg
Wyświetleń:	162
Rozmiar:	389,3 KB
ID:	68135  
    Ostatnio edytowane przez apz ; 11.08.12 o 19:33
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Mam prośbę - możesz mi dać rawa z 517 ?
    Wydaje mi się że za bardzo pojechałeś z ISO. Tam jest naturalne światło, i na moje oko 800 - 1200 by wystarczyło.
    Ale chciałbym zobaczyć co mi się uda z niego wyciągnąć.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Już leci do Ciebie. Za chwilę zdejmij sobie ze swojego serwera. Już doszło. Wstaw wyniki Twojej zabawy.

Cienia w kwiatkach nie zmienisz syntetycznych zresztą. A ogólnie w tym właśnie miejscu było trochę światła. Można też doświetlić , ale nie miałem tej małej śmiesznej lampki ze sobą. A i strobowanie nie jest moją domeną.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 11.08.12 o 20:16
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Już leci do Ciebie. Za chwilę zdejmij sobie ze swojego serwera. Już doszło. Wstaw wyniki Twojej zabawy.

Cienia w kwiatkach nie zmienisz syntetycznych zresztą. A ogólnie w tym właśnie miejscu było trochę światła. Można też doświetlić , ale nie miałem tej małej śmiesznej lampki ze sobą. A i strobowanie nie jest moją domeną.
    Ja czasami uzywam wbudowanej do blysku rozswietlajacego. Jak ustwawie 1/4 1/5 mocy to nawet wychodza ciekawe zdjecia a blysk nie psuje kadru a moze mi sie tylko tak wydaje
    Ciekawe zdjecia, zapisywales w raw i jpg? wiekszosc przedstawionych to chyba jpg z puszki? WB jest troche zjechany.
    Ja od dawna jade na auto ale Pentax dobrze sobie z tym radzi choc w slabszym swietle to kazdy aparat moze sie mylic a wtedy Lightroom jest nieoceniony.

mobi
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Dobra, wywołałem tego rawa. Powiem, że 6400 po małych zabiegach jest używalne
    Myślę, że balans bieli, nasycenie i odcienie ustawiłem prawidłowo. Butelki pokryte kurzem, ale cegły "śmierdzą" nowością
    ... czy dobrze, to tylko apz potrafi stwierdzić.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P6141371abc.jpg
Wyświetleń:	49
Rozmiar:	855,5 KB
ID:	68138
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Kurde.Te na orzech bejcowane przed wielu laty krzeslo mie kolorem zagadalo i staralem sie do niego reszte dopasowac.Czy mi sie udalo czy nie -nie mam pojecia.Załącznik 68139

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Będę szczery, to po poprawce (Bodzip) wygląda jak w sepi, a na plus to że zniwelowane duże kontrasty.
    Wcześniejsze od 508 do 519 lepsze, podobają się.
    Edit
    Mirek, chyba jednak Ci się nie udało,choć lepsze niz wcześniejsze
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 11.08.12 o 21:44

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Będę szczery, to po poprawce (Bodzip) wygląda jak w sepi, a na plus to że zniwelowane duże kontrasty.
    Wcześniejsze od 508 do 519 lepsze, podobają się.
    Edit
    Mirek, chyba jednak Ci się nie udało,choć lepsze niz wcześniejsze
    Wersja Mirka prawdziwsza od mojej. A ostre cienie od szyjek butelek to to co zwróciło moją uwagę w tym miejscu i o tym czasie. Ja WB ustawiałem na szarą zaprawę by pozbyć się żółtego zafarbu. Kłania się szara karta lub inny wzornik w plecaku. W końcu będę musiał to właśnie zrobić.
    Wrócę kiedyś do tej foty.
    Bodzip, Mirku - dzięki za czas i pracę którą zechcieliście poświęcić tej fotografii.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

Nie kusiło Cię aby zrobić parę helmuthowo-k@czowych abstrakcji? W 518. widzę piękny kwadrat złożony z butelek przedzielonych kawałkami muru. Na ostatnim również widać potencjał minimalizmu