Piękne kolorki. Zazdroszczę miejsca do robienia fotek![]()
Piękne kolorki. Zazdroszczę miejsca do robienia fotek![]()
Znasz przecież to światło w pogodny letni wieczór - te ostatnie kilkanaście minut zanim słońce dotknie widnokręgu i sczerwienieje całkiem. Wtedy świat dookoła się zmienia, robi się taki kolorowy i jak się obrócisz do słońca plecami to możesz się napatrzyć na takie irracjonalne, rzadkie barwy ziemi i nieba. Kiedyś próbowałem fotografować słońce i jego fazy zachodu, dziś rozglądam się wokół patrząc jak zmieniające się światło maluje... Czasem podnosząc aparat do oka.
Pozdrawiam AP
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Pięknie napisane... To prawda, w ostatni weekend były niesamowite kolorki. Powietrze lekko zamglone dawało kolorowe, miękkie światło. A przed nami jesień, mam nadzieję, że będzie to "polska złota jesień". Istny szał kolorów![]()
apz,
dawaj, dawaj! milo tu
pozdrawiam serdecznie
Janek
316 piękne kolory. Nic dodać nic ując.
314 i 315 też ładne. Podoba mi się kadr zwłaszcza na 314.
@APZ
Ja jeszcze o tej nieudanej panoramie. Naprawdę gorąco polecam AutoStitcha. Po dwóch godzinach z zapuszczonym kombajnem nie wytrzymałem i zabiłem proces. AutoStitch w 5 min zrobił czarną robotę więc przy mniej więcej prawidłowym foceniu warto zaryzykować i powierzyć mu zadanie wykonania panoramy![]()
Pozostaje pytanie czy były duże różnice jasności w ekspozycji zdjęć, bo jeśli tak to nie dziwię się, że ten program, ubrany w ładne wdzianko, wciskają ludziom za porządną kasiorę, a tak wersja demo (która pokazuje jak dobry jest algorytm łączenia, a także jak dobrymi programistami są osoby piszące - moje odczucie) wykonuję fantastycznie swoje zadanie. Prosty i skuteczny
Wracając do meritum, poniżej twoja nowa panorama. Pozwoliłem sobie dodać lekką mgiełkę, jeśli pozwolisz
![]()
Ostatnio edytowane przez merti ; 31.08.11 o 11:55
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
Dziękuję merti. Podoba mi się bardzo.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro