Mnie się podoba 409 mimo linki pionowej - tak jest nawet ciekawieji 411. Pomyslnych wiatrów AP!
Mnie się podoba 409 mimo linki pionowej - tak jest nawet ciekawieji 411. Pomyslnych wiatrów AP!
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
Nie bardzo łapię o co chodzi na 406 i 408
Najbardziej 410, tylko czy do tego potrzebny latawiec?![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Spieszę wyjaśnić -zdjęcia robisz w trybie automatycznym nie masz wpływu na to co znajduje się na zdjęciu - ful automatyka aż do momentu gdy wyłączysz zasilanie - to są fotki zrobione w czasie gdy odpinałem , ściągałem na dół latawiec i aparat. Jak widzisz czasami fotograf nie jest potrzebny.
410. aparat znajdował się nad ( powyżej )linią wysokiego napięcia ją tam widać na dole. Z takiej wysokości widać rzeźbę terenu - byłem chwilę za późno - słońce było już za nisko . Za chwilę zgram kilka zdjęć z E-30, z ziemi - zobaczysz różnicę.
Poniższe dwa zdjęcia zrobione z poziomu gruntu: Tamte zdjęcie (410 ) jest zrobione jakieś 40 m wyżej od pozycji latawca na 412.
415.
412.
A to kolejne latawcowe. Nie mam na razie GPS logera -tak, że nie mogę podać wysokośći aparatu ponad gruntem, staram się nie przekraczać 50-60m nad gruntem.
413.
414.![]()
Ostatnio edytowane przez apz ; 11.11.11 o 21:55
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Z tej serii 411 mi się podoba.
Oj przydał byś mi się aby porobić zdjęcia cerkwii z lotu ptaka - genialnie by wyszło
===
uuups - coś się z numeracją stało, na poprzedniej stronie też jest 411 i mnie o tamto chodzi
Ostatnio edytowane przez Bodzip ; 11.11.11 o 21:53
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Dwa ostatnie - bardzo ładne.
Ostatni raz puszczałem latawiec z 35 lat temu
Aż mnie korci!
Pozdrawiam, Andrzej.
E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42
Ja wybieram dwa z lotu ptaka![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Mimo wszystko, na razie bardziej podobają mi się te Twoje. Latawiec musi się jeszcze podszkolić u swego panaMimo to - fascynujący wynalazek i wyobrażam sobie, jak wciągający
P.S. Już dawno Ci miałam napisać, że świetny ten nowy awatarek![]()
Poprawiłem Bodzip.
---------- Post dodany o 21:19 ---------- Poprzedni post był o 21:15 ----------
Amigo! to maleństwo ma 5m2 i 2,2m długości po środkowym wzmocnieniu, ten ogonek ma 30m lak jest całkiem rozwinięty - dzisiaj zrobiła mi się pętelka na końcu , rozwiązała się tuż przed lądowanie.
---------- Post dodany o 21:24 ---------- Poprzedni post był o 21:19 ----------
Dziękuję , to nie ja to moja shopa... Mój był tylko pomysł, ale wykonanie przerosło moje najśmielsze oczekiwania.
Tak musi faktycznie pobrać kilka lekcji, a na poważnie to wybierasz obiekt, kierunek padania światła i nie do końca masz wpływ na kierunek wiatru, niekoniecznie jest on taki sam na dole i te 50 m wyżej. no i dobierasz do wiatru wielkość latawca, albo czekasz na wiatr.
Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Wybaczcie czasami będę wrzucać coś z latawca, ale już nie tyle i nie za każdym razem. Mój XZ musi trochę zapracować na siebie zanim nie zamienię go któregoś PEN-a.
AP.
Ostatnio edytowane przez apz ; 11.11.11 o 22:32
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Z latawcowych 413 najciekawiej się prezentuje. Bardzo interesujący pomysł![]()
Dzięki Farensbach za odwiedziny.
Dwa poranne dzisiejsze - dokumentacyjne i drzewko przy drodze z wtorkowego popołudnia
416.
417.
418.
Tak tutaj jest odkąd się ochłodziło.