Ta druga panoramka jest niezła. Trzeba sie naprawdę przyjrzeć by zauważyć delikatne przejścia.
Ta druga panoramka jest niezła. Trzeba sie naprawdę przyjrzeć by zauważyć delikatne przejścia.
Mirku!
Tak to ja spaprałem, za duży miałem stempel, a chodziło o cieniuteńką kreskę - kilka rzędów pikseli , które trzeba było domalować - poprawię się następnym razem , bo to mleko się już rozlało.
A w kwestii czepiania się , to proszę to robić zawsze gdy mi się należy. . Każda krytyka i każda porada mile są widziane , nad każdą chwilę się zastanawiam - i tylko w ten sposób mogę powolutku się uczyć. Z ochów i achów nic nowego nie przybędzie, a mnie zależy na tym bym za czas jakiś mógł uzyskać minimum satysfakcji w wyprodukowanych przeze mnie zdjęć i by one odbiorcom ich przynosiły przyjemność. Tak więc walcie jak w bęben, nie żałujcie mnie, bardzo proszę....
To jest to poranne niebo spod którego wyciągam swoje mgliste obrazki. A wróciłem niedawno ze złotej popołudniowej godziny - zrobiłem sobie spacer miedzami i ciekaw jestem, jakie będą te zdjęcia, które dzisiaj zrobiłem. Za chwilę zacznę coś przeglądać i wywoływać.
Dziękuję Wam za wizyty.
Pozdrawiam AP.
313. Dzisiejsze w porze zachodu słońca.
![]()
Ostatnio edytowane przez apz ; 28.08.11 o 23:04
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Do tej panoramy wypróbuj darmowego AutoStitcha lub ewentualnie spakuj te obrazki do paczuszki i wrzuć na jakiś serwer, a tutaj linka to się pobawię...
A ten zachód boski, taki słodki...
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
Dziękuje Merti - wstawię na serwer i podam namiary dziś wieczorem. Ściągnąłem ten program, ale nie bardzo kumam jak go poustawiać, nie ruszył mi z tymi fotkami. Autopano demo zlepiło to wszystko lepiej i szybciej, ale nie mogę zapisać. Zależało by mi by móc sobie posklejać. Myślę, że do panoramek jednak będę używał 50/2.
Dwa wczorajsze jeszcze:
314. Jarzębina, południowo-wschodnie niebo i górki.
315. Taki sobie stoczek - Tam na górze między krzakami stały sobie stały sobie bele z sianem, wyrzuciłem przez wypełnianie.
Będzie jeszcze dwurzędowa panoramka z całym tym kawałkiem, jak uda mi się posklejać.
Zapraszam.
Ostatnio edytowane przez apz ; 29.08.11 o 07:18
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ale Ty masz widoczki, 2 świetna - polna mozaika![]()
Apz jedyneczka i dwojeczka jak dla mnie cool![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
hej,
jesli moge trzy zdania.
kurcze, strasznie duzo 24 foty na jedna panorame, masakra. nie idzie tego zlapac 5-8-10 fotami?
byc moze tak robisz, nigdzie o tym nie przeczytalem, ale przy panoramach obroc aparat o 90 stopni, po zlozeniu bedziesz mial duzo z gory i duzo z dolu.
moim zdaniem odrobine za mocno wyciagasz cienie, chyba niepotrzebnie. robi sie plasko.
btw. mnie sie podoba ten skladak z kwadracikow o roznej kolorystyce. wyglada ciekawie, naprawde.
pzdr
eho
apz,
Gratuluje konsekwecji, fajne widoczki, jak dla mnie za duzo sie dzieje na fotkach, duzo lepiej to wyglada w panoramie, tak duzo sie dzieje, ze nie wiem na czy oko zawiesic
pozdrawiam serdecznie
Janek
Bardzo ładne te kolorowe pola ale osobiście wolę jak się nie lenisz, rano wstaniesz i mgły sfocisz.........pozdrawiam hb
Dziękuję Wam wszystkim ,za wizyty, uwagi i chęć pomocy. Co do panoramek to moje pierwsze próby.
Janeczek - mam także takie jak poniżej, zwykle ich nie pokazuję, lub pokazuję rzadko.
Echosonda - wiem ,że najłatwiej było by mi rybim oczkiem lub na siódemce. Ale ja chcę mieć wycinek walca, kadr pionowy to często za wąsko - staram się i tak , ale brakuje wtedy miejsca na zdarzające się fajne niebo. W przypadku tej schodkowej p. głębokość krajobrazu to około 40 km. jak to zrobię umiarkowanie ostrym obiektywem jakim są posiadane przeze mnie 11-22, czy 14-54 II to , tak to sobie wyobrażam, będę ostrzył nieistniejące szczegóły. Dlatego próbuję używać 50 mm i kilku rzędów fotografii. Dziękuję za uwagi - zdarza mi się błądzić.
316. Jarzębinka.
Pozdrawiam AP.
Ostatnio edytowane przez apz ; 30.08.11 o 07:51