Maki bardzo podobają się.
Maki bardzo podobają się.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Dziękuję - z tą pszczoła i jej przypadkowściato jest nawet mała opowieść:
Znalazłem kępę Chabrów na brzegu pola, nad nią wustawało wyżej kika kwiatów. Miałem w rękach Pentacona 300/4 i E-M5, wyostrayłem na kwiaty i i z jednego z nich przy powiewie upalnego wiatru poderwała sie pszczoła, leciał prostopadle do osi obiektywu i pozostała ostra, same kwiaty ugieły się i wyszły poza niewielką GO. Stąd tytuł - przypadkowa pszczoła, celem moim były chabry na tle odległego nieba, taka przygoda jak zbieranie grzybów....
A koniec w domu zobaczyłem, że ISo było nastawione na 1600, i trzeba dodatkowo rozmyć ta niewyraźne tło trochę mocniej by dało się je (zdjęcie) ogladać.....
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
180@365 Kolejne IR-enki - korzystając z lipcowych upałów w czerwcu z mojego IR red+.
Fragment andrychowskiego pałacu:
Jego zachodnia elewacja i fragment plant:
Pietnastką fotografowanie nawet dużych kwiatów jest niełatwe...
Od kolejnej wrzutki przechodzę na kolor....
PS> Wersje pełne i wysokośći 850 px przez kliknięcie załącznika na białym polu.
Ostatnio edytowane przez apz ; 25.06.16 o 08:59
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Najbardziej spodobało mi sie środkowe z ostatniej serii.
Poprzednie dwa świetne.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
A mi akurat oryginał pierwszy z ostatniej wrzutki bardzo pasuje, bez żadnego podciągania. Surowy, szorstki, namacalny.
makowe zbożowe i ten latający złapany w idealnym momencie bardzo fajne kadry. IRenkowe swietne. pozdr
181@365. Po deszczowym dniu, słoneczny ziemniaczek....
![]()