Swietnie użyta dramatyczna tonacja na tych deszczowych zdjeciach.
Swietnie użyta dramatyczna tonacja na tych deszczowych zdjeciach.
Oba ostatnie ciekawe, nawet bardzo. To filtr "dramatyczna tonacja"?
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
To jest dramatyczna tonacja. Jak zwykle z każdym efektem, najlepiej wygląda jak go niemal nie widać. W takim szarym matowym, bo deszczowym dniu wygląda najciekawiej. Robiłem nim ostatnio trochę zdjęć wychodząc z założenia, ze jak nie ma światła to mam jeszcze w puszce dramatyczną tonację i taki jak na tych zdjęciach, stonowany efekt najbardziej mi się podoba. A RAW i tak jest zapisany na surowo.
530.Świętokrzyska zagadka?
531.
532. Taki sobie widoczek z deszczowej drogi gdzieś pod Miechowem.
Ostatnio edytowane przez apz ; 9.10.12 o 05:46
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
WyschłaPewnie nieczynny młyn. Koło wydaje się być ogromne.
Czy to jest to miejsce?
http://www.krajoznawcy.info.pl/kreci...0#!prettyPhoto
Koło w pierwszej wersji podoba mi się bardziej.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Obiecałem sobie , że nie zmarnuję weekendu przeznaczonego na Zlot w Skarżysku Kamiennej.
To pierwsze zdjęcia z popołudniowej wycieczki do zabytkowego zakładu hutniczego w Maleńcu (Rudzie Malenieckiej), woda jest, koło nie pracuje - podsiębierne było. Zakład pracował od 1784 do lat pięćdziesiatych XX wieku. W końcu wojny produkował głównie gwoździe cięte z blachy kwadratowe używane przez Niemców do budowy baraków wokół zbombardowanych miast i po wojnie niezbędnych Polsce do odbudowy kraju. Umówiony byłem telefonicznie. Przyjeżdżam i obiekt otwarty, a w nim brak żywego, na pierwszy rzut oka, ducha, to ja otwieram pierwsze drzwi i za nimi koło. I to jakie. Wielkie.
CDN.
Ostatnio edytowane przez apz ; 9.10.12 o 10:26
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Wolbrom!
Klimat, odbicia, kolory!