Dla mnie, z tej wrzutki 67. Może trochę zieleń jest za soczysta ale obrazek mi najbardziej pasi.
Traktowanie mgły HDR-owaniem to dość ryzykowny (MZ) pomysł![]()
Dla mnie, z tej wrzutki 67. Może trochę zieleń jest za soczysta ale obrazek mi najbardziej pasi.
Traktowanie mgły HDR-owaniem to dość ryzykowny (MZ) pomysł![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Uwielbiam takie klimaty
63 i 66 najbardziej mi się spodobały![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Dziękuję za opinie i zainteresowanie. Sam mam rozdwojone uczucia - nie lubię HDR, ale ma on również swoje zalety.
68 i 69 - ostatnie fotki znad Łebska 70 - tradycyjnie dla Helmutha, 71 - dla Thomasso, tam na górze było już tylko niebo , a fotka wybierana spod słońca - byłby tylko przepał.
Pozdrawiam AP. Zapraszam do krytyki.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
"Moje", niezmiennie mi się podoba
Spróbuj maski i popracuj na warstwach- osobno niebo (przyciemnić) i osobno dół
(rozjaśnić i dodać kontrastu). Powinno wyjść jeszcze lepiej![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ładna ostatnia wrzutka, szkoda tylko że na 2 i 3 niebo jest białe. Na pierwszym natomiast dałbym więcej na górze, albo w ogóle. Dlatego ostatnie uważam za najlepsze z serii.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Ładna ta ostatnia wrzutka - oszczędna w formie (to lubię). Z przedostatniej 65.
W Twoich zdjęciach często przeszkadzają mi budynki burzące krajobraz. W tych ostatnich ich nie ma, dlatego mi się podobają. Plus oczywiście niewątpliwe walory mgieł wszelakich.
Z ostatniej wrzutki ostatnia fotka pasi.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Również stawiam na ostatniąbardzo szkoda tego białego nieba
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Dziękuję za zainteresowanie i Wasze opinie.
Dzisiaj wybrałem się po wschodzie w plener, by sprostać Waszym oczekiwaniom -kilka kadrów obrobionych naprędce. 75 i 76 na życzenie w większą ilością powietrza:
Tylku suwaczki i krzywe.
Zapraszam AP.
Ostatnio edytowane przez apz ; 18.05.11 o 10:42
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro