Ostatnia wrzutka również super - z naciskiem na ostatnie zdjęcie![]()
Ostatnia wrzutka również super - z naciskiem na ostatnie zdjęcie![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
podobają mi się te scenki![]()
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
539 za ładny kadr i światło ( Twoja zasługa czy było ? )
A 542 to super kadr i moment.
To zależy co masz na myśli. Lampek nocnych z tyłu nie ustawiałem, ale same lamki nie starczały do wykorzystania światła zastanego. Postanowiłem uzyskać światło mieszane. W tym wypadku Fl-50 na sankach, skierowane palnikiem na sąsiednie ściany i odpowiednio dłuższe czasy oraz iso dla klimatu. Takie ustawienia pozwoliło na uzyskanie w pewnym stopniu połówek, a kręcenie dynamiki. Moim skromnym zdaniem lepiej niż przy kilku palnikach i wyzwalaczu radiowym lum palnikiem w górę na wprost z odbłysnikiem.
543 swietna![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Relacja z meczu bardzo ciekawa - złapałeś fajne momenty. 543. jak dla mnie najlepsze.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Dziękuję ślicznie.
Mam do Was kochani pytanie. Zostałem poproszony o zrobienie kilku zdjęć w studiu muzycznym. Studio jest dość niskie, a muzycy raczej nie chcieliby widzieć na zdjęciach sufitu. Jest to o tyle trudne, bo przy szerszych, potrzebnych kadrach nie da się uniknąć widoku wysokości pomieszczenia. Z jednej strony padł pomysł użycia fishaja, z drugiej strony co mi to da ? Niby szerzej jeszcze i łukowate, ale czy stosunek wys. stojącego sprzętu w stosunku do sufitu nie będzie łatwy do ogarnięcia ? Ktoś może miał okazję fotografować podobnie ?
Na razie 3 szybkie zdjęcia ze studia:
545.
546.
547.