|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
bardzo ładnie pokazane![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
świetne dwie wrzuty reporterskie![]()
w drugiej Kalwarii też podobne "akcje" miały miejsce![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Przypadła mi do gustu cała seria, wszystkie fotki bez wyjątku. Zdjęcia dokładnie oddają klimat uroczystości, tradycję, powagę chwili, ludyczność, pstrokatość i tajemnicę.
Wszystkie mi się podobają, każde jest inne, pokazuje inny etap historii opisanej w Ewangelii. Jest na czym oko zawiesić, jest miejsce na dociekanie, o co chodzi w scenie, dlaczego fotograf tak a nie inaczej rozwiązał "najazd" obiektywu na grupę, w jednych położył akcent na indywidualne postaci w innych na zbiorową powagę procesji, w jeszcze innych na szczególny węzłowy moment opowieści.
Mi się bardzo podoba pierwsza fotka (ostatnia Wieczerza). Scena zaprojektowana w konwencji ludycznej, makatkowej, dosłownej, dydaktycznej i wzniosłej z antycypacyjną drogą na Golgotę i tak też sfocona. Malarskość sceny jest niezrównana, wzruszająca i sugestywna, intensywna kolorystyka przyciąga, przypomina, wypomina, kładzie w oczy i głowę myśl przewodnią.
Pzdr, TJ
Dziękuję za komentarze. Dla takich jak Tadeusza aż chce się fotografować.
Wojaży po Polsce B ciąg dalszy. Tym razem świętokrzyskie - plan mam taki żeby pomęczyć Was szeroko pojętymi okolicami Doliny Nidy. Mam za miedzą, Wisłą znaczy się.
Na start stawy rybne w miejscowości Górki(?).
766.
767.
768.
769.
770.
771.
Kalwariowy klimat ciekawy. Chętnie zobaczyłabym więcej "bekstejdży"![]()