A mnie jakoś to trzecie z serii pasuje.
Pozdrawiam.
A mnie jakoś to trzecie z serii pasuje.
Pozdrawiam.
4 i 5 MZ najlepsze![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Jako, ze watek troche podumiera, to go poderwe na chwilke, zeby mi calkiem nie zszedl
Dziekujac wszystkim za odwiedziny zapraszam do obejrzenia nastepnego kaczogniota
Zachecony poczynianiami helmutha w sklejaniu kilku kadrow zabawilem sie pdobnie- helmuth dzieki
wiem, ze technicznie lezy i kwiczy, ale pierwszy krok zrobilem- teraz postaram sie chyba o jakas porzadna glowice- moze usmiechne sie do dobasa
225.
rotunda
Ostatnio edytowane przez k@czy ; 27.08.10 o 17:39
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
jakoś sam sobie oceniłeś
Sam obiekt ciekawy. Fisheye-m wyjdzie tak samo i bez sklejania
Czy używałeś polara i w czym sklejałeś?
Na +
- wykorzystanie mojego pomysłu
- ciekawy obiekt
Na -
- konwersja (nie BW jako takie ale ta właśnie konwersja)
- pion na środku wygina się w łuk
- przednie okna różnej wielkości (a może takie są rzeczywiście?)
Podsumowując, niezły początek.
Prawda, że tą metodą można uzyskać niezły efekt? Z fiszaja, mam wrażenie, zaokrąglenia są inne- takie same w pionie i w poziome. Tu wygięcie pionu jest znacznie mniejsze niż pozomu.
Z ilu zdjęć sklejałeś i czy z ręki czy ze statywu?
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Skleilem to w ICE- jak na taki prosty pogram, to nie narzekam.
Fishem byloby lepiej, bo bezszwowoTutaj widac laczenia (gdzieniegdzie).
Ale taka szerokosc i z takiej odleglosci to chyba fish by sie nie wyrobil-tez trzeba by kleic.
Cos kolo 12-15 kadrow z reki- im wiecej tym lepiej- zwlaszcza z reki- to juz zauwazylem
A co do samego klejenia- ICE sam wygina/naciaga/prostuje kadry - na razie dla mnie w sposob magiczny- jak go wyczuje, to bede wiedzial jak focic poszczegolne obiekty . Okna faktycznie sa roznej wielkosci i ksztaltu
A- filtr zdjalem, bo przy kilkunastu kadrach bylyby rozne odcienie- bez filtra lepiej - ciemne niebo zrobilem podczas konwersji do BW.
Efekty na tyle ciekawe, ze gotow jestem zainwestowac w glowice
PS
helmuth wydaje sie byc zadowolony z perspektywy stawiania Mu![]()
![]()
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Rewelacyjny obiekt do focenia. Fajnie to podałeś.
Troszkę ziarno mi przeszkadza.
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
mnie jakoś to nie podchodzi - ale mega plus za pracę
swoją drogą ziarno mi też przeszkadza...
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Ogólnie podoba się choć nie porywa mnie
ziarno...mnie też przeszkadza
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"