Pierwsze dwa zdjęcia interesujące, następne w moim przekonaniu to takie trochę na siłę wariacje na temat![]()
Pierwsze dwa zdjęcia interesujące, następne w moim przekonaniu to takie trochę na siłę wariacje na temat![]()
no nie gadaj że to Twoje chłopaki
młodszego ciężko byłoby mi poznać...
co do zdjęć - dwie pierwsze cudowne !!!!!!!
skosy też nie do końca mi siedzą..
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Postrzyżyny - pamiętam![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
ale 160 bardzo dobrze wygląda w przechyle. Fajne chłopaki - rozrabiaki.
Drodzy Odbiorcy,
Bardzo dziękuję za odwiedziny, to dla mnie ważne wiedzieć, że zobaczyliście zdjęcia i zostawiliście komentarz - dziękuję.
yac, orientalny strój to i gościu musi orientalny byćMeczowe zdjęcia to próba pokazania rozgrywki kilku chłopaków tak, aby w szerokim kadrze było jak najwięcej treści - bez koloru, samej akcji i emocji.
Szafir51 - dzięki, sam robiłem :P
Robert1088 - dzięki za czujność![]()
Pani Bufetowo, lisiajamko1, gulaszu, Saboorze, cieszę się, że część zdjęć wam do gustu przypadła - przyjmuje to z radością i jednocześnie pokorą, wytłumaczę mój zamiar co do wrzut i co do skosów - jak ja widzę z mojej - subiektywnej - strony.
Zdjęcia te to zestawy - umieszczam je z zamiarem zaprezentowania całości jako ciągu, zaś 'koncept' zestawu opisuje tytuł wrzuty.
1. W przypadku boiska jest to "Do przerwy 0:1" - zastosowanie szarości nawiązuje do serialu (robert1088 - dzięki za sugestię!) z lat młodości co poniektórych na tym forumi rozumiem, ze nie odpowiada wielu - sam tez wolę przedstawiać dzieci w kolorze. W samej wrzucie możemy zaobserwować rozwój akcji - od ubranych w kurtki chłopaków zajmujących pozycje i leniwie bawiących się piłką, przez coraz to bardziej dynamiczne kadry - kadrowanie skosem jest zamierzonym celem zwiększenia dynamiki przekazu - aż do straty bramki. 0:1.
2. Druga wrzuta z dziećmi została zatytułowana Minimki - Walka z Maltazarem - Stroje oraz fryzury nawiązują do Minimków i tutaj też umieszczając zdjęcia mam na celu przekazanie całości opowieści - rozwój akcji stopniowo postępuje - od skrywania się w wysokich trawach, poprzez wypatrzenie przeciwnika - do kulminacji - kiedy to następuje walka z wrogiem - potrzeba tutaj zejść do poziomu dzieci oraz ich wyobraźni i wspólnie walczyć z wyimaginowanym przeciwnikiem Maltazarem - który jak widać po zdjęciach (a przynajmniej taki był zamiar)
zostaje pokonany. Zastosowanie kadrów skośnych miało określony cel - fotografujący chciał ukazać dynamiczną walkę, i 'focił' z poziomu traw...
Bardzo dziękuję za komentarze, i rozumiem tym samym, że ten dynamizm nie został odebrany zgodnie z założeniem - będę próbować dalej, mam nadzieję, że skuteczniej.
pozdrawiam,
Ostatnio edytowane przez Sawa ; 1.04.15 o 11:09 Powód: update
Jak każdy z nas, przeglądając Twój wątek, natknąłem się na "rodzinne wygibasy", ale fajnie tam operujesz światłem!
Wiesz co? Chętnie byłbym był zobaczył twórczości Twe przedzmroczne z oświaty kagankiem albo i dwoma z fotowięźniem(fotocelą).
Pozdrawiam
Saboor
---------- Post dodany o 12:13 ---------- Poprzedni post był o 11:19 ----------
Tłumaczę z Naszego na Polski: mało strobbingu na forum, a Ty ładnie to pokazujesz więc...
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Cześć,
Coś bardziej ulotnego tym razem - muzyka.
163. "Głos miała jak skrzypce, figurę, jak wiolonczela." T.Gicgier)
164. "Im bardziej wiem, że są wiosny, których nie zobaczę, tym bardziej cenię te, które widzę. Dni, gdy liście bezgłośnie wysuwają się z pąków. Na tym tle głosy ptaków brzmią wyraźnie; kiedyś je słabo słyszałem, teraz przejmują mnie dreszczem. Nie doceniałem też urody kwiatów i dziewcząt. Teraz, gdy już wiem, jaka ona krótka i ulotna, cenię każdy ich płatek". (T.Jastrun)
pozdrawiam,
163 bardziej mi się podoba.
Niestety coś z przeskalowaniem się dzieje niedobrego. Kliknąłem w belkę i rozciągnęło tylko w pionie![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Poetycko zabrzmiało i z poetyckim rozmachem zdjęcia
164 to nawet tak trochę rockowo wyszło![]()