Strona 32 z 51 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 502

Wątek: klikochlaśnięte wyfociny [Sawa]

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lisiajamka1
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    416
    Moja galeria
    Pierwsze dwa zdjęcia interesujące, następne w moim przekonaniu to takie trochę na siłę wariacje na temat

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    no nie gadaj że to Twoje chłopaki
    młodszego ciężko byłoby mi poznać...

co do zdjęć - dwie pierwsze cudowne !!!!!!!
    skosy też nie do końca mi siedzą..
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

| OlyJedi Awatar robert1088
    Mieszka w
    JAROCIN-WLKP
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria
    Postrzyżyny - pamiętam

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Te "klasyczne" ujęcia jakoś bardziej mi podchodzą Coś Cię na skosy wzięło tu i poprzednio
    Właśnie, te w stylu: "świat się chwieje" jak dla mnie, jakoś nie bardzo.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    ale 160 bardzo dobrze wygląda w przechyle. Fajne chłopaki - rozrabiaki.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Sawa
    Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria
    Drodzy Odbiorcy,
    Bardzo dziękuję za odwiedziny, to dla mnie ważne wiedzieć, że zobaczyliście zdjęcia i zostawiliście komentarz - dziękuję.

yac
    , orientalny strój to i gościu musi orientalny być Meczowe zdjęcia to próba pokazania rozgrywki kilku chłopaków tak, aby w szerokim kadrze było jak najwięcej treści - bez koloru, samej akcji i emocji.

Szafir51 - dzięki, sam robiłem :P
    Robert1088 - dzięki za czujność

Pani Bufetowo, lisiajamko1, gulaszu, Saboorze, cieszę się, że część zdjęć wam do gustu przypadła - przyjmuje to z radością i jednocześnie pokorą, wytłumaczę mój zamiar co do wrzut i co do skosów - jak ja widzę z mojej - subiektywnej - strony.

Zdjęcia te to zestawy - umieszczam je z zamiarem zaprezentowania całości jako ciągu, zaś 'koncept' zestawu opisuje tytuł wrzuty.
    1. W przypadku boiska jest to "Do przerwy 0:1" - zastosowanie szarości nawiązuje do serialu (robert1088 - dzięki za sugestię!) z lat młodości co poniektórych na tym forum i rozumiem, ze nie odpowiada wielu - sam tez wolę przedstawiać dzieci w kolorze. W samej wrzucie możemy zaobserwować rozwój akcji - od ubranych w kurtki chłopaków zajmujących pozycje i leniwie bawiących się piłką, przez coraz to bardziej dynamiczne kadry - kadrowanie skosem jest zamierzonym celem zwiększenia dynamiki przekazu - aż do straty bramki. 0:1.

2. Druga wrzuta z dziećmi została zatytułowana Minimki - Walka z Maltazarem - Stroje oraz fryzury nawiązują do Minimków i tutaj też umieszczając zdjęcia mam na celu przekazanie całości opowieści - rozwój akcji stopniowo postępuje - od skrywania się w wysokich trawach, poprzez wypatrzenie przeciwnika - do kulminacji - kiedy to następuje walka z wrogiem - potrzeba tutaj zejść do poziomu dzieci oraz ich wyobraźni i wspólnie walczyć z wyimaginowanym przeciwnikiem Maltazarem - który jak widać po zdjęciach (a przynajmniej taki był zamiar)
    zostaje pokonany. Zastosowanie kadrów skośnych miało określony cel - fotografujący chciał ukazać dynamiczną walkę, i 'focił' z poziomu traw...

Bardzo dziękuję za komentarze, i rozumiem tym samym, że ten dynamizm nie został odebrany zgodnie z założeniem - będę próbować dalej, mam nadzieję, że skuteczniej.

pozdrawiam,
    Ostatnio edytowane przez Sawa ; 1.04.15 o 11:09 Powód: update

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Sawa Zobacz posta
    Drodzy Odbiorcy,/.../
    Pani Bufetowo, lisiajamko1, gulaszu, Saboorze, cieszę się, że część zdjęć wam do gustu przypadła - przyjmuje to z radością i jednocześnie pokorą, wytłumaczę mój zamiar co do wrzut i co do skosów - jak ja widzę z mojej - subiektywnej - strony.
    Jak każdy z nas, przeglądając Twój wątek, natknąłem się na "rodzinne wygibasy", ale fajnie tam operujesz światłem!
    Wiesz co? Chętnie byłbym był zobaczył twórczości Twe przedzmroczne z oświaty kagankiem albo i dwoma z fotowięźniem(fotocelą).
    Pozdrawiam
    Saboor

---------- Post dodany o 12:13 ---------- Poprzedni post był o 11:19 ----------

Tłumaczę z Naszego na Polski: mało strobbingu na forum, a Ty ładnie to pokazujesz więc...
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Sawa
    Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria
    Cześć,

Coś bardziej ulotnego tym razem - muzyka.

163. "Głos miała jak skrzypce, figurę, jak wiolonczela." T.Gicgier)

164. "Im bardziej wiem, że są wiosny, których nie zobaczę, tym bardziej cenię te, które widzę. Dni, gdy liście bezgłośnie wysuwają się z pąków. Na tym tle głosy ptaków brzmią wyraźnie; kiedyś je słabo słyszałem, teraz przejmują mnie dreszczem. Nie doceniałem też urody kwiatów i dziewcząt. Teraz, gdy już wiem, jaka ona krótka i ulotna, cenię każdy ich płatek". (T.Jastrun)

pozdrawiam,
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	164_Sawarob_Violin-ist.jpg
Wyświetleń:	139
Rozmiar:	300,7 KB
ID:	145584   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	163_Sawarob_Violin-ist.jpg
Wyświetleń:	114
Rozmiar:	333,5 KB
ID:	145585  

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    163 bardziej mi się podoba.
    Niestety coś z przeskalowaniem się dzieje niedobrego. Kliknąłem w belkę i rozciągnęło tylko w pionie
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lisiajamka1
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    416
    Moja galeria
    Poetycko zabrzmiało i z poetyckim rozmachem zdjęcia
    164 to nawet tak trochę rockowo wyszło

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów