Strona 98 z 104 PierwszyPierwszy ... 488896979899100 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 1034

Wątek: zdjecia dobasa

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    kapitalne te ostatnie ujęcia !!!!
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

| OlyJedi Awatar WoRaS
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria
    Musze przyznać, że przyoglądaniu ostatnich zdjęć kopara opada.

A poza tym będzie chyba co opowiadać kiedyś wnukom
    Pozdrawiam, Tomasz
    http://www.tomaszworek.com/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    Fajny Reksio jak pędzi
    O wywoływaniu nie ma co gadać, bo już sam fakt pstryknięcia tych fotek, gdy taki pędzi, żeby go poczochrać zasługuje na uznanie.
    The question is, who cares?

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    Nic sie nie zblurowało wręcz się nie wyostrzyło bo w ogóle nic nie wyostrzałem nawet wyplute w 1000px To nie jest zdjęcie gotowe które chcę pokazać tylko demonstruję że informacja w pliku jst zapisana i możliwości matrycy nie ograniczały pokazując ilość tego co na śniegu. Gdyby nie lenistwo to bym pokazał sam śnieg Zdecydowanie chcę to zdjęcie pokazać w formie bardziej graficznej z czymś a'la wyszparowany zwierz. Ba nawet żałowałem że w kilku miejscach miałem jakąś roślinność bo uniemożliwia właśnie taki zabieg....

Chcę przy tym zdjęciu zdecydowanie iść w stronę rozjaśniania partii ze śniegiem choć nie przekraczając granicy przepału. Oczywiście kwestia gustu czy tak czy inaczej i różnie każdy może to odbierać co zrozumiałe...

Mnie w części tych kadrów kręci wyizolowanie z arktycznego tła... Bo w sumie tam tak jest zwłaszcza po paru godzinach bez gogli

(C) Vincent Munier

Można jechać w lewo z suwakiem Highlights - tylko nie chcę

Oczywiście osobny temat czy się broni czy nie i do czego ma być to zdjęcie czy do artykułu o wołach czy do powieszenia na ścianie :/

ale i em-10
    Skoro upierasz się by te zdjęcia popsuć i pójść w stronę grafiki Twoja sprawa. I Twoje autorskie prawo... W końcu jak ta faza Ci minie zawsze możesz wrócić do tego samego rawa i na nowo przyrzadzić tę zupę używając innych przypraw. Bo pewnie nieprędko wybirzesz się w ten surowy klimat i kopne śniegi ponownie.
    Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    ver 1 super
    ver 2 takie " zwykłe" zdjecie
    moze zrobmy glosowanie, ktora wersja bardziej sie podoba ?
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi Awatar kolba
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry, Lasowice
    Siła reputacji
    160
    Moja galeria
    Bardzo ładne ostatnie zdjęcie ale również i poprzednie.
    E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
    http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    ver 1 super
    ver 2 takie " zwykłe" zdjecie
    moze zrobmy glosowanie, ktora wersja bardziej sie podoba ?
    Ależ to jest kwestia gustu. Żadne z powyższych zdjęć nie ma błędów technicznych, więc które lepsze to tylko gust odbiorcy.
    Popatrz, filmy zjechane totalnie przez krytyków zrobiły największą kasę.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Skoro upierasz się by te zdjęcia popsuć i pójść w stronę grafiki Twoja sprawa. I Twoje autorskie prawo... W końcu jak ta faza Ci minie zawsze możesz wrócić do tego samego rawa i na nowo przyrzadzić tę zupę używając innych przypraw. Bo pewnie nieprędko wybirzesz się w ten surowy klimat i kopne śniegi ponownie.
    Pozdrawiam AP.

Po pierwsze mam RAWa z zapisaną całą informacją. Jeśl;i będę do czegoś potrzebował zdjęcie ciemniejsze zawsze mogę je takie wyeksportować

Po drugie moim skromnym zdaniem technika High Key - jest techniką tak starą jak materiał światłoczuły
    Po trzecie zdjęcie na szerokogamutowym wczoraj kalibrowanym monitorze pozwala mi na dostrzeżenie delikatnych niuansów na jasnych partiach nieba i śniegu. Nie jest więc w moim odczuciu przepalone

Po czwarte jak zapewne zauważyłeś to samo zdjęcie budzi skrajne odczucia. Każdy ma do tego prawo i to kwestia gustu Ale część twierdzi że to profanacja, część twierdzi że zdecydowanie woli jaśniejszą wersję. Nie jest więc to chyba kwestja jednoznaczego zepsucia zdjęcia tyl;ko trafienia lub nie trafienia w czyjś gust.

Poniżej przykłąs "przepalenia" które IMHO się broni mimo iż nie jest przepaleniem i brakuje tych szczegółów na śniegu. BTW zdjęcie z poważnego konkursu

Michał Budzyński WPOTY

Szczegółów na sniegu brak... znaczy są i je widać ale można by wyciągnąć z tego śniegu duuużo więcej...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Zdjęcia z wołami świetne, cwałujący wół robi na mnie duże wrażenie.
    Zastanawiam się dlaczego pojawił backscatter na futrze. Strzelałeś lampą przy takiej ogniskowej?

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Po pierwsze mam RAWa z zapisaną całą informacją. Jeśl;i będę do czegoś potrzebował zdjęcie ciemniejsze zawsze mogę je takie wyeksportować
    O tym pisał, masz żródło i możesz dopasować jakbyco pod potrzeby odbiorcy.

Po drugie moim skromnym zdaniem technika High Key - jest techniką tak starą jak materiał światłoczuły
    Po trzecie zdjęcie na szerokogamutowym wczoraj kalibrowanym monitorze pozwala mi na dostrzeżenie delikatnych niuansów na jasnych partiach nieba i śniegu. Nie jest więc w moim odczuciu przepalone

Po czwarte jak zapewne zauważyłeś to samo zdjęcie budzi skrajne odczucia. Każdy ma do tego prawo i to kwestia gustu Ale część twierdzi że to profanacja, część twierdzi że zdecydowanie woli jaśniejszą wersję. Nie jest więc to chyba kwestja jednoznaczego zepsucia zdjęcia tyl;ko trafienia lub nie trafienia w czyjś gust.
    ...

Szczegółów na sniegu brak... znaczy są i je widać ale można by wyciągnąć z tego śniegu duuużo więcej...
    Technikę znam, Mogę pisać o swoim odbiorze, zwierzę wolę w środowisku niż wyizolowane z niego, jak słusznie zauważasz nie jestem odbiorcą dla takiej obróbki z takim motywem.
    A tak w ogóle to ciekawe zwierzęta i niełatwy o fotografowania temat. Miałeś to tych ćwiczeń może nową trzysetkę? Jak nie to nie dziwię się, emocjom przy szarży zwierzaka, przed którym przecież nie sposób sie obronić...
    "Polowanie" było rozumiem z podchodu.

Obejrzałem exify, z 210 mm, to z tymi dzikimi nieobliczalnymi samcami jak nasze spotkanie na plaży w Łebie, szacun...
    Ostatnio edytowane przez apz ; 28.01.15 o 14:09
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro