kapitalne te ostatnie ujęcia !!!!![]()
kapitalne te ostatnie ujęcia !!!!![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Musze przyznać, że przyoglądaniu ostatnich zdjęć kopara opada.
A poza tym będzie chyba co opowiadać kiedyś wnukom![]()
Pozdrawiam, Tomasz
http://www.tomaszworek.com/
Fajny Reksio jak pędzi
O wywoływaniu nie ma co gadać, bo już sam fakt pstryknięcia tych fotek, gdy taki pędzi, żeby go poczochraćzasługuje na uznanie.
The question is, who cares?
Skoro upierasz się by te zdjęcia popsuć i pójść w stronę grafiki Twoja sprawa. I Twoje autorskie prawo... W końcu jak ta faza Ci minie zawsze możesz wrócić do tego samego rawa i na nowo przyrzadzić tę zupę używając innych przypraw. Bo pewnie nieprędko wybirzesz się w ten surowy klimat i kopne śniegi ponownie.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
ver 1 super
ver 2 takie " zwykłe" zdjecie
moze zrobmy glosowanie, ktora wersja bardziej sie podoba ?![]()
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Bardzo ładne ostatnie zdjęcie ale również i poprzednie.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
![]()
Po pierwsze mam RAWa z zapisaną całą informacją. Jeśl;i będę do czegoś potrzebował zdjęcie ciemniejsze zawsze mogę je takie wyeksportować
Po drugie moim skromnym zdaniem technika High Key - jest techniką tak starą jak materiał światłoczuły
Po trzecie zdjęcie na szerokogamutowym wczoraj kalibrowanym monitorze pozwala mi na dostrzeżenie delikatnych niuansów na jasnych partiach nieba i śniegu. Nie jest więc w moim odczuciu przepalone
Po czwarte jak zapewne zauważyłeś to samo zdjęcie budzi skrajne odczucia. Każdy ma do tego prawo i to kwestia gustu Ale część twierdzi że to profanacja, część twierdzi że zdecydowanie woli jaśniejszą wersję. Nie jest więc to chyba kwestja jednoznaczego zepsucia zdjęcia tyl;ko trafienia lub nie trafienia w czyjś gust.
Poniżej przykłąs "przepalenia" które IMHO się broni mimo iż nie jest przepaleniem i brakuje tych szczegółów na śniegu. BTW zdjęcie z poważnego konkursu
Michał Budzyński WPOTY
Szczegółów na sniegu brak... znaczy są i je widać ale można by wyciągnąć z tego śniegu duuużo więcej...
Zdjęcia z wołami świetne, cwałujący wół robi na mnie duże wrażenie.
Zastanawiam się dlaczego pojawił backscatter na futrze. Strzelałeś lampą przy takiej ogniskowej?
O tym pisał, masz żródło i możesz dopasować jakbyco pod potrzeby odbiorcy.
Technikę znam, Mogę pisać o swoim odbiorze, zwierzę wolę w środowisku niż wyizolowane z niego, jak słusznie zauważasz nie jestem odbiorcą dla takiej obróbki z takim motywem.
A tak w ogóle to ciekawe zwierzęta i niełatwy o fotografowania temat. Miałeś to tych ćwiczeń może nową trzysetkę? Jak nie to nie dziwię się, emocjom przy szarży zwierzaka, przed którym przecież nie sposób sie obronić...
"Polowanie" było rozumiem z podchodu.
Obejrzałem exify, z 210 mm, to z tymi dzikimi nieobliczalnymi samcami jak nasze spotkanie na plaży w Łebie, szacun...
Ostatnio edytowane przez apz ; 28.01.15 o 14:09
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro