Ładne zdjęcia, widać że 75 stworzona do takich tematów. Mam nadzieję, że będziesz dalej coś wrzucać tutaj. Szkoda, że nie widać tych zdjęć sprzed 7 lat![]()
Ładne zdjęcia, widać że 75 stworzona do takich tematów. Mam nadzieję, że będziesz dalej coś wrzucać tutaj. Szkoda, że nie widać tych zdjęć sprzed 7 lat![]()
3 fajne by było ale mam kilka ale
dlaczego tniesz nogi modelki jak pokazujesz ją prawie całą - jakby nie patrzeć 4/5 postaci jest na zdjęciu - takie cięcia osobiście mnie mocno drażnią i psują cały odbiór (podobnie na 4) przy 3 jeszcze bym PG róg albo wywaliła tnąc albo występelkowała bo zaburza IMO spójność tła
dodatkowo jeszcze bym to przeprostowała - bo tło wskazuje jakby leciało w jedną ze stron...
ale ogólnie ta miejscówka fajna - to jest z Bagrów o których wspominałeś ??
dodam jeszcze kilka uwag do reszty
1 krzywo - naprostuj te drzewa i będzie git - choć mina dziewczyny nie do końca pokazuje jakby była w 7 niebie - a poprzez użyte kolory (duuużo zieleni) tego bym się tu spodziewała
2. ok - ale takie pozy modelek jakoś chyba wolałabym w poziomie z nieco dalsza
ale to mogą być moje fanaberie
3 i 4 już napisałam
5 przesunęłabym ją z centrum kadru, które chyba dla mnie nie ma tu uzasadnienia
ogólnie fajnie - ale skupiłabym się na kompozycji
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
[6]
takie se...
Moim zdaniem
Posiadanie fajnego szkła nie gwarantuje niczego. Tu sie niestety potwierdza ta reguła.
Zdjęcia sa nudne. Pomysłu brak.
Nie wiadomo czy to portret, krajobraz, czy zabawa GO.
Przed sesja powinieneś wiedzieć co chcesz focic. Dotyczy to drzew w tle, trawy etc.
Brak mocnych punktów. Wzrok lata po całym zdjęciu.
Jako albumowe - bardzo udane focenia.
Dawaj kolejne![]()
Ameryki nie odkryłeś. Przecież napisałem, że takie seTrawa i drzewa są dokładnie takie, jakie chciałem żeby były. Jak się nie podoba, to już nie mój problem. Dziewczyna (sąsiadka) była wniebowzięta i sobie nawet na profilowe na fb ustawiła, a na sesję poświęciliśmy 10 min .
Bo albumowo sa oki.
Ale tytuł wątku dałeś nieco inny.
To sa moim zdaniem zdaniem albumowe zdjęcia, do np jak wspominałeś zamieszczenia na FB.
Zobacz kiedy ten tytuł wątku powstał. Żeby nie robić bałaganu nie zaśmiecam forum tysiącami wątków, a w swoim wątku sobie będę zamieszczał co mi się podoba, o ile nie łamie to regulaminu forum i polskiego prawa. Mało to pewnie albumowych fotografii jest na forum. Jestem amatorem, nie mam umiejętności ani tez potrzeby robić wybitnych zdjęć. Robię zdjęcia bo lubię i to cała filozofia. Czasami się one komuś spodobają, czasami nie. Czasami ktoś coś fajnego doradzi, co uznam, ze ma sens, a innym razem się z nim nie zgodzę. Ot cała filozofia.
Sam napisałeś "takie se..." i jak ktoś Ci potwierdził, że "takie se..." i uzasadnił, to się rzucasz. Oczekiwałeś zachwytów? Kokiet...![]()
Nikt się nie rzuca. Naucz się czytać ze zrozumieniem zanim zaczniesz coś komuś zarzucać. Nie wrzucam tu zdjęć, żeby pogłaskać swoje ego. Właściwie to chyba przestanę. Widać za wysokie progi jak dla mnie i brak mi talentu. Zdjęcie powyższe jest w 100% świadome i w 100 % takie, jakie sobie założyłem, że ma być. Owszem, dziewczyna w normalnym stroju, bez makijażu, po prostu zdjecie ze spaceru i nie miało tu być żadnej górnolotnej sztuki. Jeżeli komuś się nie podoba moje postrzeganie świata, ma prawo wyrazić swoją opinię i taką wyraził urzyszkodnik. Chwała mu za to. Ja się mogę zgodzić z tym, co ktoś napisał, albo nie. Proste chyba? Na pewno nie biorę sobie do serca opinii osób, które na forum ani jednego swojego zdjęcia nie pokazały. Moje doświadczenie mi podpowiada, że przeważnie najwięcej mają do powiedzenia osoby, które nie mają czym się pochwalić.