1423
1423
Podobaja sie Twoje obrazy i nie tylko mi.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Cieszy mnie to, że te moje dziwolągi fiksograficzne komuś się podobają. Kolejne takie zdjęcie:
1424
1424 - jakby tak sama brama.. bez tego okna, to IMHO byloby mistrzostwo
Tomek
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Wiem. Jam krakus
Ale to okno takie doczepione w kadrze na sile, gdzie brama przewaza jednak mi nie pasi. Dlatego albo bez okna i sama brama, albo okno jakos bardziej wyeksponowane.
Poza tym sam styl, technika i efekt ostateczny bardzo mnie intryguje.
Jakas super szczegolna technika za tymi "fiksografiami" sie kryje???
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Tomek, przysłoniłem ręką górną część zdjęcia i kadr wtedy jest rzeczywiście lepszy. Kompozycyjnie po obcięciu góry zdjęcie zyskuje.
Ale nie jestem pewien czy wolałbym obcinać górę. Bez góry to będzie anonimowa brama. Z oknem to zdjęcie nabiera treści - to jest wyjątkowa brama i wyjątkowe okno.
Nie upieram się jednak, że z oknem jest lepiej. Jest więcej treści, ale kompozycja znacznie gorsza. Sam nie wiem. Dawno temu doszedłem do sokratesowo-fotograficznego "wiem, że nic nie wiem".![]()
Tymczasem kolejna fiksografia:
1425
brama faktycznie bez okna kompozycyjnie much better...
ale tak jak mówisz to w połączeniu ma wartość sentymentalną..
i tak bardzo fajne
kurcze - nie pomyślalabym że coś takiego tak bardzo mnie zaciekawi
ostatnie też się podoba choć poprzednei chyba jednak (głównie przez kolory) bardziej..
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Mam podejrzenia, zagoniłeś fiksografię - oby nie w... kozi róg.
Kolejne foty fiksograficzne:
1426