Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Strony z darmowymi (Polskimi) zdjęciami

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez willow32 Zobacz posta
    z czego 80% wylądowało na Twoim koncie? ;P
    dobre, dobre
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi Awatar innovate
    Mieszka w
    Taka wieś ;-)
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Hej

Ja korzystam do projektów www często i gęsto z innej strony:

http://www.sxc.hu

Nie jest to strona stricte polska, ale ja bez problemu znalazłem fotki Starego Miasta w Warszawie. Dodatkowo w wynikach wyszukiwania mogą pojawić się premiowane zdjęcia z płatnego serwisu stockxchange, który też polecam (koszty są często symboliczne).

Generalnie dla mnie to podstawowe źródło.

Pozdrawiam
    Mariusz

PS: Oczywiście tam również mogą wystąpić warunki licencyjne, ale większość ze zdjęć możesz wykorzystać nawet bez wiedzy autora.
    Amatorszczyzna kulerów każdy komentarz na wagę złota Rotaract sposobem na życie.

| OlyJedi Awatar spogi
    Mieszka w
    Poniatowa / Lublin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    innovate Twoja witryna też jest interesująca
    Dzięki wielkie za pomoc.
    Pozdrawiam
    Wojtek T.
    www.galeria.stalowcy.com --> Wojtka T. fotoreportaże z meczów Stali Poniatowa I nie tylko !!!

| OlyJedi
    Mieszka w
    Białowieskie klimaty
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    innovate

PS: Oczywiście tam również mogą wystąpić warunki licencyjne, ale większość ze zdjęć możesz wykorzystać nawet bez wiedzy autora.

Mam tam konto. Fakt, sporo mozna "bez wiedzy" ale prawie wszyscy autorzy proszą o jakieś info o wykorzystaniu zdjątka. Fajnie byłoby wiedzieć. Jak jest troszkę bardziej restrykcyjna licencja to i tak nikt tego nie bierze do głowy. Na ponad 100 tyś. download dostałem ok. 50 info o użyciu obrazka.
    Taki stock
    D7K, T17-50/2,8VC,OM50/1.4, 58/2, 135/3,5, 61L/Z, DCR-250 (E-510 + 14-42 i 40-150 czasami)

| OlyJedi Awatar innovate
    Mieszka w
    Taka wieś ;-)
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Huco Zobacz posta
    innovate

Mam tam konto. Fakt, sporo mozna "bez wiedzy" ale prawie wszyscy autorzy proszą o jakieś info o wykorzystaniu zdjątka. Fajnie byłoby wiedzieć. Jak jest troszkę bardziej restrykcyjna licencja to i tak nikt tego nie bierze do głowy. Na ponad 100 tyś. download dostałem ok. 50 info o użyciu obrazka.
    Taki stock
    Ej, nieprawda. Większość fotografii (przynajmniej tych które wyszukuje) posiada adnotację "standard restrictions apply", czyli bez wymogu kontaktu z autorem. Jeśli nie mam czasu (szybki projekt, prezentacja) to wybieram właśnie te. Nigdy nie pobrałem zdjęcia, które wymagało zgody lub wiedzy (notify) autora bez wysłania stosownej wiadomości. Niestety nie mogę odpowiadać za pozostałych użytkowników tego serwisu.

Pozdrawiam
    Mariusz

PS: Spogi, skoro grizz się upomina to ja też mogę CLICK, CLICK
    Amatorszczyzna kulerów każdy komentarz na wagę złota Rotaract sposobem na życie.