Chce do mojego Olympus OM-D E-M5 Mark III do kupić Olympus Zuiko Digital ED 50mm f2 Macro. Czy możne ktoś korzystał z takiego połączenia ? Czy to w ogóle będzie działać czy jest szansa na af
Chce do mojego Olympus OM-D E-M5 Mark III do kupić Olympus Zuiko Digital ED 50mm f2 Macro. Czy możne ktoś korzystał z takiego połączenia ? Czy to w ogóle będzie działać czy jest szansa na af
Do połączenia będzie potrzebny konwerter 4/3 na m4/3 bo ZD 50 to szkło ze starego systemu. O ile mnie pamięć nie myli, to korzysta z niego @Bodzip i wpina do puszki mikro.
Skoro masz kupić szkło, to może od razu poszukać obiektywu z bagnetem mikro? Do makrofotografii w systemie jest mZD 30 mm, mZD 60 mm i coś z Lumixów. Konwerter ( przejściówka) też swoje kosztuje.
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
@Rysiek_O zepsuło się, padła taśma flex i nigdzie nie ma zastępczej. Szkoda bo fajne było.
@Nutra...
To szkło jest świetne, ale kosztuje masakryczne pieniądze. W Polsce niedostępne, na e-bay'u kosztuje ponad 2500 zł.
Przejściówka do mikro w zależności jaka:
- oryginał tylko z Japonii to koszt 1800 - 2500 zł
- byle jaki "chińczyk" - ale działający to cena od 130 zł do 350 zł
- bardzo dobra przejściówka "Viltrox" to koszt od 250 - 350 zł
...
Czy nie lepiej kupić szkło OLYMPUS M.Zuiko Digital ED 60mm/2.8 Macro, które ma bardzo dobre referencje i można je wyrwać w cenie od 1200 do 1800 zł.
https://notopstryk.pl/pl/p/Obiektyw-...o.pl/106351906
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
tez bym nie dokupywala zabawek z duzego systemu do micro4/3
co innego jakby byl na stanie i trzeba bylo wylozyc kase na przejsciowki
OLYIRASS jest chyba ambasadorem Olka - a robi kapitalne makro - mozesz w wątku zerknąć z czego korzysta i sie poinspirować albo napisac do niego
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22