film kapitalny - niestety strona poszła za bardzo w dół i przeczytałam zakończenie Bodzipa![]()
no ale zawsze jeszcze się mogły utopić![]()
jedyne czego mi brakowało - to głosu Krystyny Czubówny - wpisał by się w historię idealnie![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Z komentarzem Czubówny - dobre
Ale ciekawe są Wasze obawy, że mrówki wpadną do wody. Jakiś zmysł matczyny?![]()
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Cześć,
Film z życia mrówek - zaskakujący![]()
Nocne kadry - mnie jakoś nie pobudziły, za to podobają mi się zielone włochate kamienie. Gdynia Orłowo Rulez!
pozdrawiam,
W jednym z ujęć mrówki moczą czułki, ale ujęcie nie jest zbyt dobre technicznie i nie weszło do montażu.
Może jakaś kolejna produkcja zostanie wsparta głosem pani Krystyny. Ale nawet gdyby mogłaby użyczyć głosu, to większy problem byłby z tym co dać jej do przeczytania. Obserwowałem te mrówki niejako z marszu, przypadkiem na nie trafiłem. Mam problem z opisem tego co robią. Zwykle zwiadowcy z mrowiska badają konkretne miejsce, zawracają i dają namiar reszcie. A tu wygląda jakby były na wakacjach
.
---------- Post dodany o 11:26 ---------- Poprzedni post był o 11:23 ----------
... z piaskiem. Ta mrówka była odratowana przeze mnie. Albo ją nurt porwał, czego nie uchwyciłem, i przepłynęła dobre 2-3 metry. Albo sama rzuciła się w wir. Niemniej była nieco zdezorientowana kiedy wróciła na kamień.
---------- Post dodany o 11:31 ---------- Poprzedni post był o 11:26 ----------
Niestety zwiad był na rekonesansie w terenie. Chyba nie uda się nakręcić dalszej części. Trzeba szukać innego miejsca.
Jest trochę materiału, ale nie mam pomysłu na montaż. Luźne scenki nie byłyby atrakcyjne.
---------- Post dodany o 11:43 ---------- Poprzedni post był o 11:31 ----------
Na chwilę jeszcze wrócę do zdjęcia miasta na "T".
Po kilku ostatnich ujęciach nocnych zaczynam dochodzić do przekonania, że pora przejść na fotografie czarno-białą. Miasta zaczynają montować oświetlenie o różniej temperaturze barwowej. Ja się zasłonię brakiem czasu w doborze parametrów, ale Abir, jak masz czas podjedź na most i spróbuj zrobić panoramę Tczewa po zmierzchu. Tam świeci chyba każdy typ oświetlenia jaki jest w produkcji.
Miałam na myśli wątek wideo, do którego wszyscy mogliby wrzucać swoje filmiki – coś w rodzaju prace zbiorowe – pokaż swoje wideo. Jest wątek wideo, ale ze zbiorem porad technicznych a nie z dokonaniami reżyserskimi. Trochę urozmaicenia. Tak sobie tylko myślę.
Po obejrzeniu hitu z mrówkami sama mam ochotę coś nakręcić, ale muszę poczekać aż Olek wróci ze szpitala...
Ostatnio edytowane przez Ola_Olga ; 25.11.14 o 19:25
Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją (Apolinary Despinoix).
Jest też dział "Ocena audio-wideo" - https://forum.olympusclub.pl/forums/...na-audio-video. Jak coś wyprodukuje na pożytek ogólny to otworzę nowy wątek.
Będzie okazja już niedługo.
Właściwie to już jest: https://forum.olympusclub.pl/threads...ITL-27.11.2014
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|