G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Reaktywowany blog: mtwarowskifoto.blogspot.com
wygląda totalnie jak dzień - ale pytanie ewidentnie nawet nie patrząc w exifa sugeruje że coś tu podchwytliwego
i że to niby księżyc tak jara w nocy ??
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
21:49. Nie przestawiłem zegara w aparacie na czas zimowy i już tak zostało. Opis w DITL jednak staram się wypełniać należycie.
---------- Post dodany o 12:57 ---------- Poprzedni post był o 12:54 ----------
Kolega nie potrafi się bawić.
Jednak zgadza się, że specjalnie zostawiłem EXIF.
---------- Post dodany o 13:04 ---------- Poprzedni post był o 12:57 ----------
Z tą złą godziną to akurat wykrakałeś.
Myślę nad filtrami i nad długim naświetlaniem w ciągu dnia. Na razie ograniczyłem się do używania nocy, malowania światłem i oświetlania, a raczej podkreślania detali. Pierwsze próby malowania (pisania) można było zobaczyć w wątku urodzinowym.
---------- Post dodany o 13:15 ---------- Poprzedni post był o 13:04 ----------
[QUOTE=gulasz;1057244]wygląda totalnie jak dzień - ale pytanie ewidentnie nawet nie patrząc w exifa sugeruje że coś tu podchwytliwego
Nie patrząc w EXIF można spróbować zgadywać po niedoświetlonych szczegółach. W dużo silniejszym i bardziej rozproszonym świetle dziennym drzewa będące w tle można byłoby lepiej wyciągnąć.
Dziwnym trafem wczoraj przydarzyło się, iż wieczór zaczął się gwieździście. Poza tym musiałem księżycowi trochę pomóc by wyglądał jak słońce.
---------- Post dodany o 13:15 ---------- Poprzedni post był o 13:15 ----------
Tak to mały podgląd tego co się stało z nocą:
Ostatnio edytowane przez hades ; 15.02.14 o 14:17
Cześć Hades,
te zabawy z zoomowaniem ciekawe, a alejka - a alejka leśna taka.
pozdrawiam,