Fota interesującą. Faktycznie możnaby wybrzydzać na zbyt cenralny kadr, ale biorąc pod uwagę, że to jest freelensing, z którym wiąże się łamanie innych zasad foto można to odpuścić - mnie się podoba.![]()
Fota interesującą. Faktycznie możnaby wybrzydzać na zbyt cenralny kadr, ale biorąc pod uwagę, że to jest freelensing, z którym wiąże się łamanie innych zasad foto można to odpuścić - mnie się podoba.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Z archiwum, rok 2007, pewien pomost nad jeziorem.
35.
Pewnie ten pomost został już tylko w Twoim archiwum.... Współczesne dechy są wykańczane w prążek i ciężko w nich wyrzeźbić swoje napisy. Poza tym sam bym nie wpadł na to by dokumentować ślady naszej obecności typu; "tu byłem". Staram się je omijać szerokim łukiem.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Znaczenie terenu, czy też pozostawianie "twórczych" śladów w legowiskach jest znane od najdawniejszych czasów. Spora część naszej wiedzy o życiu naszych przodków bierze się z malowideł. Od tysiącleci nic się nie zmieniło w tym względzie. Może tylko barwniki są mniej trwałe (na przestrzeni dziesięcioleci), ale bardziej rozpowszechnione dając możliwość zaznaczenia swojej obecności mniej kulturotwórczym osobnikom naszej populacji.
Na kilku zdjęciach wstecz (https://forum.olympusclub.pl/threads...l=1#post896392, https://forum.olympusclub.pl/threads...l=1#post894950) prezentuje różne formy "znaczenia terenu". Zaczyna się z tego tworzyć mała kolekcja tematyczna.
Czasami zdarzy się odnaleźć dawne reklamy malowane na murach, szyldy rzemieślników i sklepikarzy. Dziś przebijają się tylko fragmenty upstrzone współczesnymi symbolami, których znaczenie potrafią odgadnąć jedynie autorzy. Przykład z Legnicy.
Poniżej inny przykład znaczenia swojej obecności. Wśród obiektów po garnizonie Armii Radzieckiej w Legnicy pozostały obiekty do tej pory niewyremontowane, mimo że już wiele czasu upłynęło od ich przejęcia przez prywatnych właścicieli. To inicjały i daty stacjonowania lub wykonania napisu przez tych, którzy mieli wówczas przydział do Legnicy. Napisy te zostały wykonane głównie na tyłach budynków w miejscach gdzie jak podejrzewam żaden z ówczesnych dowódców nie pokwapiłby się sam z własnej woli nawet przespacerować się.
36.
37.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Industrial?
38.
Jest w rozmiarze HD. Gdyby ktoś chciał sobie wrzucić na pulpit wystarczy zgrać.
Hades jednak żyjesz...
dawno tu Cię nie było mam wrażenie...
a co do foty - do mnie trafia w 100%![]()
fajnie zrobione i dobrze pokazane
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Ziemie odzyskane...widac, ze czas jeszcze nie zatarl pamietnych niechlubnych czasow.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO