Pozostawiając sprawy kadrowania na boku, to ja bym chętnie tam pojechał. Góry, zielono, przyroda... Coś dla mnie. Dawaj więcej, bo oglądam z zaciekawieniem.
Pozostawiając sprawy kadrowania na boku, to ja bym chętnie tam pojechał. Góry, zielono, przyroda... Coś dla mnie. Dawaj więcej, bo oglądam z zaciekawieniem.
No - na Teneryfę warto jechać o każdej porze...ja byłem tam wiele razy - i na pewno jeszcze wrócę.
Zostajemy w górach Anaga, ale schodzimy nad ocean.
Sama Taganana chociaż z góry wygląda pięknie to nic ciekawego w niej nie ma.
Warto jednak pojechać trochę dalej - za miejscowość Almaciga. Tuz za nią jest piękne miejsce Plaja de Benijo.
57. To widok z góry:
58. Na plażę schodzi się po stromych drewnianych schodach - to gdzieś z drogi na dół
59.
60. A to już z plaży
![]()
Był Ocean z góry - teraz będzie z dołu. Dzisiaj główna bohaterka to Roque de la Rapadura
61.Najpierw w chmurkach - dalej
62. I ciut bliżej - z tyłu widać zarys Roque de Dentro - ale o tej skale chyba oddzielny "reportaż" zrobię - rok temu prawie wokół niej wędrowałem
63. To samo miejsce - inny czas, inne światło. Bez fali
64. Fala nadchodzi...
65. ... i jest.
![]()
Plaża świetna, a foty zachęcają do odwiedzin miejsca![]()
Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!
o brzmi jak Madera![]()
ech myślałam że choć na Teneryfie ciut lepiej
popieram
choć tyle co wróciłam z urlopiku to chętnie bym z powrotem wróciła - mam plan na ciąg dalszy - pytanie ile wytrzymam![]()
na Teneryfie mnie jeszcze nie było - ale na pewno kiedyś i tam zawitam
choć jeszcze Azory mnie mocno wołają - tyle że tam już w bardziej ciepłe miesiące
a urlop w pierwszym kwartale to coś idealnego na polską szarugę
Teneryfa jest dużo cieplejsza i mniej deszczowa od Madery w tym czasie
ale i tak jeszcze w tym roku nie wygrała![]()
dlatego chętnie ją pooglądam u Ciebie w wątku zanim zabiorę się za jej planowanie![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Kanary są piękne o każdej porze - ostatnio byliśmy trochę późniejszą wiosną (marzec - kwiecień) i było przecudnie.
Mi zostały jeszcze El Hierro (nie wiem, czy pojadę kiedyś) i La Palma - na ta poluję obecnie, ale niestety otwiera się zwykle na lato, a o tej porze roku najmniej chętnie już wyjeżdżam.
Jeśli chodzi o drogi - to Madera przy Teneryfie to "małe piwko"... jeszcze "lepsze" są góry w interiorze na Gran Canarii - tam nie ma takich ograniczników, a przed niektórym zakrętami trzeba się zatrzymać, zatrąbić i ... i poczekać i posłuchać, czy nic nie trąbi z naprzeciwka i dopiero jechać. Atrakcja sama w sobie
Azory też mi w głowie dźwięczą, ale jak piszesz - to też raczej latem no i trzeba się dużo przemieszczać, bo pojedyncze wyspy są na 1-2 dni.
Ostatni raz - na razie zapraszam nad Ocean - potem przeskoczymy w góry.
71.
72.
73.
74. To zdjęcie mam wydrukowane w fotoksiążce na podwójnej stronie A4 - dopiero wtedy robi wrażenie.
![]()
Ostatnio edytowane przez August68 ; 20.02.23 o 16:35
Oooo, fajnie chlupało![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Zdjęcia podobają się.
Mogłyby być nieco większe. Dlaczego na ImageShack wstawiane, a nie na forum ? Mam wrażenie, że są tam dodatkowo kompresowane i przez to jakość się pogarsza, ale może to tylko takie wrażenie.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Od "zawsze" wstawiam zdjęcia przez ImageShacka - mam tam stałe konto, mogę wyciągać zdjęcia sprzed 15 lat.
Nigdy nie było problemów z pogorszeniem jakości, ale po tym co napisałeś przyjrzałem się uważniej - i rzeczywiście wygląda, że ostrość jest znacznie gorsza.
Muszę zobaczyć gdzie jest problem.
A że zdjęcia małe? 1600 pixeli na dłuższym boku to chyba dość na forum?
74b. Test - zdjęcie po wyostrzeniu
74c Test - załadowane duże zdjęcie
![]()
Ostatnio edytowane przez August68 ; 20.02.23 o 21:34