Siniaki TEŻ fajneSzacunek
Siniaki TEŻ fajneSzacunek
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
standardowo całe ptasie radio można u Ciebie podziwiać![]()
i standardowo na wysokim poziomie![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Lubię zaglądać do tego wątku, zawsze jest na co popatrzeć i nigdy nie ma zawodu.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Stado Siniaków powiadasz... no to masz co robić chłopie. Czekam z niecierpliwością na ten gatunek.
yamada, nyny, Rysiek_O, gulasz, alnico - dzięki za dobre słowo
rol6 - z tymi nowymi modelami tak kolorowo nie jest, przy takim tempie to mi 100lat życia nie starczy, żeby większość sfotografować
lucas_g - jestem realistą, na zbliżenia tego ptaka nie ma szans, wyczytałem, że są bardzo płochliwe, niestety nie zlatują na moją scenę, muszą mieć miejsce żerowania gdzieś dalej na łąkach. Co ciekawe myszołów ich nie lubi, przeganiał je z drzew.
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Cześć
Ostanie dwa dni były dość ciekawe, być może gwałtowne załamanie pogody (powrót zimy) zmienił ptasią dietę - w sensie zapędził je do stołówki
W końcu po wielu latach sfotografowałem kruka, szczęście że wylądował i żerował - pech, że gęsty śnieg mocno utrudnił prace AF, oczywiście światła także brak no i scena oklepana - tak było w niedzielę.
Dzisiaj wziąłem sobie wolne, zaskoczyło mnie 5 myszołowów oraz zupełnie nierealny gość - orzeł bielik - niestety nie usiadł, ale radocha widzieć go na żywo i sam fakt, że zapędził się w te udomowione strony mocno mnie zadziwił - może kiedyś jeszcze przyleci.
Kiedy chciałem się zbierać jeden myszołów siedział przy porcji wyłożonej na dzięcioły - niecałe 3 metry od budy, porobiłem kilka zbliżeń i chciałem się go pozbyć - gwizdanie, pukanie butami nie robiło na nim wrażenia, wyciągnąłem rękę, pokiwałem - popatrzył i dalej żerowałW końcu przez wejście wystawiłem całą głowę i jedną rękę - podniósł dziób, popatrzyliśmy sobie w oczy przez kilka sekund i ... wrócił do jedzenia kury
dopiero jak cały wyszedłem z budy to się spłoszył.
Ostatnio edytowane przez kasprzyk ; 12.03.13 o 00:37
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Bardzo ładne kadry. Kruk z padającym śniegiem bardzo mi się podoba.
U mnie załamanie pogody tak samo zadziałało na ptaki. Pozdrawiam
Sympatyczna wrzuta.
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Fajne zdjęcia, kruk najfajniejszy.