Ładnie się prezentuje ale brakuje mi ciut kontrastu![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Nie mam takiego zacięcia na fotołowy jak Ty, ale całą zimę dokarmiam ptaki. Sypię różności dla różnych ptaków, zaangażowana jest cała rodzina. Karmnik jest jakieś 10m od kuchennego okna. Zeszłej zimy podziwiałam tam przeróżne ptaszki, najbardziej urzekły mnie grubodzioby i piękny dzięcioł czarny, który wyjadał sikorom smalec , raz zdarzyła się też sójka![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
ja tam tradycyjnie , słonina - sikory.Jak sie kończy to same w szybę stukają- po prostu szklone![]()
Fota piękna, a tak przy okazji: Jesteś prawie "ptaszolog" może skojarzysz co to za zwierz? sikory w zeszłym roku dostały "premię" prawie połeć słoniny, po dwu dniach pojawiło się ogromne ptaszysko, kołowało toto nad domem chwilę a potem sruuu i zabrało słoninkę. Gabaryty na prawdę duże upierzenie brązowawe nie jednolite i nogi opierzone jakby pumpy nosił. Tyle zdążyłem zauważyć(aparatu nie miałem) potem widziałem go w parze nad łąką z jakimś lachonem. Co to może być za ptaszor? Co nawet kot się go boi?
pozdrawiam
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
niestety w "drapolach" jestem słaby - mógł być jakiś zdesperowany myszołów albo nawet jastrząb - nie wiem. Często do karmników przylatują pustułki - ale są mniejsze.
Wanilio - dzięcioł czarny piękny ptak. Ptaki można dobrze wyuczyć, stale karmione nabierają zaufania - wtedy można się usiąść i poczekać nie wykonując gwałtownych ruchów także powinny przylatywać - powodzenia.
helmuth - trochę kombinowałem poziomami ale robię większy kontrast i robi się ciemniej. a dobry w te klocki nie jestem
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
i jeszcze taki:
I jeszcze jeden:
Ostatnio edytowane przez kasprzyk ; 15.11.10 o 18:04 Powód: Automatyczne scalenie postów
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 15.11.10 o 23:08
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
helmuth'a zdecydowanie fajniej...
dobry kontrast nie jest zły ...
ale Twoje ptaszycka i tak sa kapitalne !
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Bardzo przyjemnie się ogląda takie prace.
Piękne zdjęcia, pstrykanie masz opanowane na medal. Teraz przyłóż się do suwaków bo jak pokazał Helmuth naprawdę niewiele im brakuje, a różnicę widać !