zwlaszcza ze chyba przy 27 kolega napisal ze mamy remis na pierwszym a ja bym bardzo chciala poznac autora jednego ze zdjec juz dzis
Zdjęcie 1 - August63
Zdjęcie 2 - Bodzip
Zdjęcie 3 - DzejPi
Zdjęcie 4 - gripen
Zdjęcie 5 - gulasz
Zdjęcie 6 - helmuth
Zdjęcie 7 - Koriolan
Zdjęcie 8 - koronax
Zdjęcie 9 - Marek61
Zdjęcie 10 - paparapa
Zdjęcie 11 - Seba
Zdjęcie 12 - sikor
Zdjęcie 13 - Staryman
Zdjęcie 14 - sten
Zdjęcie 15 - stpman
zwlaszcza ze chyba przy 27 kolega napisal ze mamy remis na pierwszym a ja bym bardzo chciala poznac autora jednego ze zdjec juz dzis
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
sądzę, że go znasz, niezależnie od tego, o które zdjęcie pytasz
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
and the winner is.. ?
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: E-M1 + 12-100/f4 + 8-25/f4+100-400/5.6-6.3+ 12/2 + 45/1.8 . Czasem S 23Ultra
Gratki dla wygranych![]()
gratulacje dla zwycięzców a jeszcze większe z mojej strony dla @staryman - bardzo mi się ta praca spodobała![]()
PS dzieki za glosy na mój lofotowy most![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Trzecie miejsce zajęli (ex aequo!) @gulasz i @paparapa
Gratulacje!
Zgodnie z regulaminem po 12 rundach przychodzi czas na bonusową (zdobyte punkty mnożymy razy dwa) 13 rundę, której temat wymyśla uczestnik, który zdobył najwięcej punktów w 12 regularnych rundach. Kto to taki? Za chwilę się dowiecie jak opublikuję tabelkę z punktacją
P.S Dziękuję za głos oddany na moje zdjęcie
Pozdrawiam!
stpman
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Wszystko wskazuje na to, że po 12 rundach sezonu 2020 prowadzi @gulasz !Pozdrawiam!
Link do pełnej tabeli:
https://1drv.ms/x/s!Ag-J7-PeEo4xge8J...sonhA?e=w2xZbl
@gulasz proszę o podesłanie w ciągu 72h tematu ostatniej, 13 rundy OlyRulez! 2020.
stpman
Ostatnio edytowane przez stpman ; 11.12.20 o 07:59
Gratulacje dla Zwycięzców. Prozę dopilnować przyznanie orderów za wszystkie zwycięstwa prze ADM.
Zaskoczony jestem punktacją roczną , tworeniem cykli i sumowaniem czegoś co jest sprzeczne z tradycją Olyrulez.
To jest konkurs na najlepsze zdjęcie na zadany temat. Indywidualnie oceniany.
Nie rozumem skąd tu pomysł cyklu?
Cykl jest zaprzeczeniem forumowej tradycji. Ale może właśnie budujecie właśnie jakąś nową tradycję?
Dla mnie to trochę tak jakby wybierać najlepszego fotografa forum na podstawie liczby oddanych głosów np. w FM czy w galerii.
Ostatnio edytowane przez apz ; 11.12.20 o 10:37
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
@apz trochę późno na zgłaszanie takich uwag... konkurs w tym formacie toczy się już drugi rok...
Taki był mój pomysł jako prowadzącego na wznowienie konkursu (czy raczej jakieś tam przejęcie tego co tworzyła krótki czas "Czarna owca"). Nikt nie oponował, administracja także nie miał nic przeciwko.
To ja wymyśliłem taki system konkursu, z podziałem na rundy i edycje. Jeśli to sprzeczne z tradycją, regulaminem i czymkolwiek innym to mogę przekazać prowadzenie konkursu komuś innemu.
Stpman, u mnie masz całkowite poparcie. Miałbym tylko małe zastrzeżenie co do "przejrzystości" tabeli jaką wstawiłeś.
Tak w" podsumowaniu po 12 rundach" ? ten kto prowadzi (gulasz), ma najwięcej punktów, chyba powinien (powinna być) być na samej górze. Tego zbyt nie ogarniam![]()
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
@andtor2 Kolejność uczestników jest powiązana z tym jak zgłaszali się do konkursu. Po kolei od pierwszej rundy, a potem już odpisywałem nowych.
Dlatego też gulasz nie jest na górze. A mnie to trochę ułatwiło prace przy wpisywaniu miejsc i punktów.