Musiał się nieźle najeść, że taki zrelaksowany i senny. Świetne zdjęcie.
Musiał się nieźle najeść, że taki zrelaksowany i senny. Świetne zdjęcie.
pozdrawiam Wiejo
Bardzo dziękuję
Przepraszam że nic odpowaiadałem ale byłem mocno zajęty.Lisek ma jamkę niedaleko ogródków działkowych, chodzę tam fotografowac ptaszki z zasiadki od trzech lat i wiedziałem że tam są ale nigdy nie podchodził tak blisko, a któregoś dnia położył się w odległości 8 metrów i tak leżał ponad dwie godzinki i wygrzewał się w słoneczkuja mu nie przeszkadzałem a on mi i tak od tamtej pory codziennie przychodzi pod karmik.
Jak tylko znajdę miejsce na dysku i czas to może jeszcze coś wstawie
Ostatnio edytowane przez Camilo ; 18.01.22 o 22:56
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. U mnie pod karmnik to tylko gromady wiewiórek przychodzą i są nachalne do tego stopnia że płoszą mi ptaki i wyżerają karmę
Ostatnie zdjęcie liska i ptaka naprawde świetne, piękny kadr, o to mi właśnie chodziło.
Na Twoim miejscu pobawiłbym się trochę bardziej obróbką i wyciągnął z cieni (lokalnie rozjaśnił) lisa bo siedzi w cieniu a w tle miałeś światło, więc aparat naświetlił zdjęcie jak widać.
Nie żeby to co zrobił aparat było złe, moim zdaniem bardzo dobrze się stało, wolę takie zdjęcia jak to Twoje powyżej gdzie nic nie jest prześwietlone, bo to co jest za ciemne mogę sobie bez problemu rozjaśnić.
To zdjęcie ma niesamowity potencjał, zazdroszczę Ci możliwości zabawy RAW'em![]()
Super liski z jamkiGratki!
szkoda ze to ptaszydlo poza GO - ale zdjęcie mega przyjemne![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Kapitalne liski i ptaszorki.
Jacek
Dziękuje, cieszę się że się podoba
takie dwa na szybko
Świetny rudzielec![]()
Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!
świetne![]()
takie fotki cieszą oko
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
"Takie dwa na szybko" są świetne, specjalne.
Portret lisa jest przejmujący, sympatyczny, optymistyczny, luzacki. Jest w nim profil, rysunek, światło i cień.
TJ