trochę nadrobiłam zaległości w tym wątku - ale się kolega lenił albo urlopował w lutym![]()
nie to żebym ja była płodna fotograficznie na forum![]()
trza będzie conieco się poprawić (to do mnie nie do Ciebie)
niezmiennie uwielbiam tu zaglądać![]()
trochę nadrobiłam zaległości w tym wątku - ale się kolega lenił albo urlopował w lutym![]()
nie to żebym ja była płodna fotograficznie na forum![]()
trza będzie conieco się poprawić (to do mnie nie do Ciebie)
niezmiennie uwielbiam tu zaglądać![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
1808 - urzekła mnie droga "rowerowa". Przynajmniej taka jej funkcja byłaby bardzo interesująca![]()
Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!
Dziękuję bardzo. Fajnie że się podoba.
@gulasz ależ wpadłaś tu jak bomba... Powymiatałaś jesienne liście ze wszystkich kątów.
Drugi wątek relaksuje się i nabiera sił, Bo ja byłem trzy tygodnie z kurtuazyjną wizytą w berlinie.
Pozostawiając ślad w drugim wątku.
Miałem ze sobą tylko mały laptop i deficyt czasu.
A i lepiej się nie poprawiaj. Lepiej trzymaj jakąś dobra dietę.![]()
No i zajrzyj od czasu do czasu.
No popatrz @zigger. Rowerowa piszesz...
Pięć lat temu jak byłem tam, na Atlantik Road, pierwszy raz. Próbując robić zdjęcia w strugach deszczu. Wjechał mi w kadr jegomość na rowerze.
Już chciałem głośno wyrazić swoje niezadowolenie, ale coś mnie tknęło... Powiedziałem tylko do stojącej obok małżonki. Patrz jaki twardy zawodnik.
W tym momencie przemoczony pan zatrzymał się i z uśmiechem na twarzy powiedział, dzień dobry.
Okazało się, że to emerytowany Kapitan Żeglugi Wielkiej ze Szczecina. Który co roku spędza "urlop" w Norwegi przemierzając ją rowerem.
Trasa tamtego sezonu zaczęła się w Kristiansandzie. I miała zakończyć na Nord Kappie. 2300 km
Powrót pociągiem.
Wielki szacun Kapitanie.
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
.
Z innej perspektywy. Mimo czasem paskudnej pogody.
W czasie lotu napinka czy go nie zaleje zbytnio deszczyk...
A po locie wycieranie śmigiełek
1814
1815
1816
1817
.
Ostatnio edytowane przez paparapa ; 6.03.23 o 14:03
Foty z perspektywy tej, z której nie dane jest nam osobiście oglądać widoków lubię oglądać... Ostatnio kusił mnie mały dron, brak jakiegokolwiek doświadczenia kolejny raz jednak mnie zniechecił. Nie lubię kupować czegoś co potem okaże się kiepskie, a odsprzedawanie też już mnie wnerwia.
Panorama superfoty z drona fajne
![]()
A pisałeś kiedyś, że tam nie wolno z dronami...
To z mgiełką jest zajefajne.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Nie nie nie @yamada . Z tej perspektywy też możemy oglądać świat. Możliwości jest sporo, ale to już inna bajka i inne koszta.
Nie ma czegoś takiego jak mały dron do robienia zdjęć. Albo wchodzisz w to albo nie. Nie ma czegoś w stylu pół na pół. Wszystkie tanie drony to "kupa" której nie należy dotykać, bo będą kłopoty.
Minimum to DJI AIR2S.
Jeśli jesteś w stanie zaakceptować 12 mpx to tańszy i mniejszy mini 3 lub mini 3 pro.( Jak to pro brzmi znajomo.) Ten drugi teoretycznie wypluwa z matrycy Quad 48 mpx foty.
Tylko że są one mz gorsze jakościowo od tych 12 mpx . I na dodatek nie za bardzo lubią jak się je obrabia.
Samo posługiwanie się taką zabawką jest banalnie proste i nie przysparza specjalnie dużo problemów.
Bogdan pisałem że w Szwecji nie wolno robić zdjęć z powietrza. I jest to tam karalne.
W Niemczech nie wolno latać w miastach i nad osiedlami ....
A poza tym gdzie tu widzisz drona?
Ja pokazuje zdjęcia z latawca.
Tak z mgiełką jest fajne. Oj zmoczyłem wtedy latawiec. Bardzo , bardzo., aż się papier pomarszczył.![]()
1814 - Dróżka owijająca biały kościółek plus odbicia gór w wodzie fiordu - piękne. Pozostałe tez są ładne.
TJ
Dron z tych dji mini pro, itp, chodziło mi o taki na który nie trza "prawalotu" tylko styka zgłoszenie latania... Tanie badziewia to mnie nie interesują. Tylko nie mam nawet znajomego nikogo, kto miałby takiego i mógłbym naocznie, własnoręcznie objadać... Czy mi to w ogóle przypasi... Bo ja generalnie w trawach i krzaczorach siedzę![]()
Mija kolejny rok i w krainie prostych bananów nadal z uprawnieniami jest zamieszanie.
"Szanowna" komisja kolejny raz odłożyła tą sprawę na następny sezon.)))
Przecież możesz wypożyczyć i się przekonać czy Ci to odpowiada. Ja traktuję to jako uzupełnienie sprzętu foto.
Albo jako przedłużenie mojej ręki.Nie wszędzie da się wejść.
I tak najwięcej swojego noszę. I od czasu do czasu dam mu się przewietrzyć.