Niezłe klimaty.
Niezłe klimaty.
Widziałem już dużo zdjęć z tego miejsca, ale i Twoje z przyjemnością oglądam. Interesujące kadry.
Selfik fantastycznyi czekam na kolejne...
E-M1, E-3, E-30, TG-2, Stylus XZ-2, E-PL2, C-2100 UZ, ZD 8, ZD 7-14, ZD 14-54 II, 12-60 SWD, 50-200 SWD, 35 ED Macro, 50 ED Macro, ED 90-250, EC-20, EC-14, EX-25, FL-50 R, FS-SRF-11, Sigma 150 HSM
Fajne, klimatyczne zdjęcia. Oglądanie ich, znając historię tego miejsca, nabiera szczególnego wymiaru.
seriooo ??
to nieźlew sumie z racji na rocznik - jakoś to miejsce chciałabym odwiedzić kiedyś - choć kilka razy zdania mi się mocno zmieniały
![]()
ja także![]()
dokładnie - historia straszna - ale dobrze że coraz częściej i więcej się o niej mówi
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Tym co uratowali świat... czarnobylski pomnik upamiętniający strażaków, którzy zginęli podczas prób gaszenia reaktora
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
A tutaj wnętrze remizy w Prypeci... to z niej wyjechali strażacy na spotkanie ze śmiercią
pod malowidłami widać makietę radaru pozahoryzontalnego oraz budynków technicznych tej gigantycznej konstrukcji.
Bardzo ładny ten pomnik - wyglada jak z jakiegoś starego albumu
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Największe wrażenie jednak zrobiły na mnie opuszczone wioski takie jak Krasne lub Maszewo. Ewakuowani ludzie zostawili wszystko tak jak stało. powiedziano im że opuszczają swoje rodzinne domostwa tylko na trzy dni. Nie zabierali więc nic poza przysłowiową szczoteczką do zębów i bielizną na zmianę. Reszta została tak do dzisiaj jak w tedy 33 lata temu.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Trochę to przykre, że oglądam te zdjęcia z taką fascynacją... W końcu za każdym tym opuszczonym miejscem stoi czyjaś tragedia....
sypialnia.
Absotutnie nie ciągnie mnie w takie miejsca ale foty świetne.
Jacek