Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Dlatego właśnie się zastanawiam - ogród zoologiczny, zoopark, czy też jednak żyją w naturze jakieś zawleczone z kontynentu amerykańskiego egzemplarze.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Nie ma to jak miłe komentarze po powrocie, dziękuję wszystkim serdecznie! No i Puma w nominacji do foto miesiąca ho ho, zaraz całkiem popadnę w skowronkidzięki Gulasz!
Zdjęcie zostało wykonane przez siatkę wybiegu dla tego osobnika w parku "Jukani" niedaleko Plettenberg Bay. Jest to park, który jak wiele podobnych mu prywatnych parków, zajmuje się tworzeniem sanktuariów dla zwierząt w RPA. Pochodzenie tych zwierząt bywa różne o czym pisałem już wcześniej w tym wątku, natomiast dzięki takim placówkom jak Jukani owe zwierzaki mogą żyć we względnie przystępnych warunkach - czyli duży naturalny teren bez betonu i klatek. Takie wybiegi jak w Polsce dla naszych krówek...
to nie mi dziękuj - a Muminkowi - on zgłosił jeśli dobrze pamietam - ja tylko poinformowałam w wątku
saam zgłosiłabym chetnie papuge - bo mi nie mega podoba - ale to jeszcze zobaczy się![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
A mi sie kadrowanie Bodzipkowe wydaje idealne.
73 i 79. Szpak taki bajkowy, prawie jak z Pana Kleksa.
Puma w zoo-bee. Pumy nalezy szukac w lesie, przez lata staran, Wtedy ma wartosc, nawet z daleka, nawet w cieniu albo w przepaleniach![]()
moje pstryki https://www.flickr.com/photos/123515974@N02/
W RPA całkowita kwarantanna, nawet na spacer wyjść nie możnaCoż więc robić, trzeba strzelać fotki z ogródka... To tak wracając o komentarza o gibonach "za rogiem"
80. Delifiny wieczorem
81. Delfiny rankiem
Obie powyższe fotki strzelone na Sigma 150-600 C (na 600mm). Pierwsze trochę ustępuje ostrością ale nie zawsze tu chodzi o piksele co nie?
A żeby nie było pusto w dzisiejszej wrzutce, to poniżej fotki z jakiś wcześniejszych spacerów przed domem.
82. Muszelka
83. Coś w wodzie z mackami na dole
84. Coś w wodzie z mackami na górze
85. Agama
![]()
Ostatnio edytowane przez Blacklude ; 30.03.20 o 13:53