Strona 80 z 139 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 1386

Wątek: Goniąc króliczka - czyli gulasz się szlaja =)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Przespać się w zimną noc pod drzewem na karimacie, zwlec o 3 na wschód - to wszystko pikuś w porównaniu ze zdecydowaniem się na Tatry w środku wakacji... To jest dopiero poświęcenie!

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Już widzę jak Ula przytula misia
    Cytat Zamieszczone przez alnico Zobacz posta
    Mogę robić za tego misia
    ani misia ani alnico robiącego za misia nie spotkałam na szlaku - więc zdjęć takich nie będzie
    widzieliśmy tylko kozice dwa razy po dwie oraz jelonka i sarnę

Cytat Zamieszczone przez jabolo Zobacz posta
    no pięknie, pięknie
    Mnie tylko raz zdarzyło się spać w górach pod gołym niebem. Co prawda był to Beskid Żywiecki, czyi troszkę niżej, ale mieliśmy namiot 2-ke (pięcioro nas tam weszło) więc ciepło nawet i fajnie było do momentu jak nie zaczął w nocy śnieg sypać
    A poza tym to do dziś czuje te kamienie na plecach na których spałem...
    nie mów o kamieniach - dziś rano zauważyłam stada małych siniaków na całych nogach od wiercenia się nocą chyba
    także najsss ale i tak fajnie było

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Przespać się w zimną noc pod drzewem na karimacie, zwlec o 3 na wschód - to wszystko pikuś w porównaniu ze zdecydowaniem się na Tatry w środku wakacji... To jest dopiero poświęcenie!
    Aga - zdziwiłabyś się - wybraliśmy takie godziny że na trasie do Doliny 5 stawów minęliśmy się może łącznie z 20 osobami które schodziły (nie liczę zakopianki do Morskiego Oka - ale ona zawsze zawalona)
    z powrotem jak szliśmy też na Trasie Dolina 5 Stawów - Morskie Oko parę osób nas minęło w tym jedna grupa belgijskich harcerzy
    więc tłumów o takich godzinach nie było na szczęście
    co innego Morskie Oko i co innego schronisko w 5tce to był lekki szok - ale hu kers fajnie było
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez henry1 Zobacz posta
    Mówisz - masz.

---------- Post dodany o 20:08 ---------- Poprzedni post był o 20:05 ----------

Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    może jeszcze wrzucę opowiastkę siatkarską z Mistrzami Świata w roli głównej ale póki co jeszcze nie...
    bo nadarza sie okazja do pokazania totalnie cieplutkich zdjęć (zdjęcia) z weekendowego spontanu

w piątek wieczorem po weryfikacji prognoz tatrzańskich stwierdziłam że by nie być na siebie wkurzonym że kolejna okazja do łażenia przechodzi warto w końcu ruszyć 4 litery i nacieszyć oczy Tatrami na żywo
    plan był inny niż zwykle.. w sobotę po 15 wyjeżdżamy z Krakowa dojeżdżamy na zachód do Doliny Pięciu Stawów. kimamy się w 5tce na glebe i rano o godz. 3 pobudka i dymamy na Świstówkę celem uchwycenia wschodu i ewentualnie nocnych gwiazd

plan nie wypalil do końca - przyszliśmy do doliny już po zachodzie, a jak doszliśmy do schroniska to nie dość że stołówka już była zamknięta i żadnego piwka nie dało się odpalić, to jeszcze nie dało się tam totalnie wejść. człowiek na człowieku... a ludzi zajmowali sobie co lepsze miejscówki na zewnątrz
    czegoś takiego jeszcze nie widziałam seriooo

noc była pioruńsko zimna a my w 4kę na karimatach pod kosodrzewiną kimamy... mi może się udało z 30 minut z tego wszystkiego przespać, tak jak i koleżance, bo koledzy którzy nam towarzyszyli w fotowyprawie tak chrapali że masakra no ale nieważne
    3 rano pobudka - pooglądaliśmy piękne niebo (choć z minuty na minutę coraz jaśniejsze..)
    zebraliśmy się i spacerkiem na Świstówkę kolorki już się pojawiały więc licząc na jakieś drobne chmurki szliśmy do góry co raz się oglądając za siebie podziwiając panoramę całej Doliny

dobra koniec gadania - na razie daję jedno i idę odsypiać zarwaną noc
    wszelkie sugestie bardzo mile widziane..

262 czekając na słońce

Załącznik 152322
    Widok piękny, czekam na kolejne foty niecierpliwie. w 5-ce często śpi się wokół schroniska

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    ani misia ani alnico robiącego za misia nie spotkałam na szlaku - więc zdjęć takich nie będzie
    w każdym razie polecam się na przyszłość, oczywiście jak przytulisz
    Aga - zdziwiłabyś się - wybraliśmy takie godziny że na trasie do Doliny 5 stawów minęliśmy się może łącznie z 20 osobami które schodziły (nie liczę zakopianki do Morskiego Oka - ale ona zawsze zawalona)
    z powrotem jak szliśmy też na Trasie Dolina 5 Stawów - Morskie Oko parę osób nas minęło w tym jedna grupa belgijskich harcerzy
    więc tłumów o takich godzinach nie było na szczęście
    co innego Morskie Oko i co innego schronisko w 5tce to był lekki szok - ale hu kers fajnie było
    Tak jest, tam gdzie w ciągu dnia walą tłumy o świcie pusto, podobnie wieczorem, a nawet jeśli będą to po ciemku ich już nie widać
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    niestety dużo zdjęć z tego wypadu nie mam - ale to co zostało w głowie - bezcenne
    niesamowite wrażenie - zwłaszcza, że wschodu w Tatrach wokół gór jak dotąd nigdy nie przeżywałam
    zwłaszcza w miejscu które tak bardzo mi się podoba... i zwłaszcza że w spokoju i ciszy z dala od tłumów - i to w tym wszystkim było najlepsze

263 i doczekaliśmy się..

264 cudowna dolina, idąc trasą na Świstówkę - jeszcze większe wrażenie (niż w ubiegłorocznej wizycie) zrobiła na mnie Orla - tu widać ja niemal od stóp do głów jest ogromna, monumentalna i nabrałam do niej jeszcze większego respektu... chyba nie mam foty która by to odzwierciedlała niestety...

265 w blasku wschodzącego słońca - mogłabym tam siedzieć i podziwiać roztaczające się widoki

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P7120034aa min.jpg
Wyświetleń:	261
Rozmiar:	451,3 KB
ID:	152513

Nazwa:	P7120050a min.jpg
Wyświetleń:	263
Rozmiar:	744,7 KB
ID:	152514

Nazwa:	P7120111aa min.jpg
Wyświetleń:	280
Rozmiar:	719,7 KB
ID:	152515

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    No to ja pierwszy pochwalę, bardzo ładne.
    Wschód słońca ekstra!
    Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
    Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mm plus Nikony

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Wschód rządzi
    Wprawę w spaniu pod kosodrzewiną już masz to teraz pora na spanie na Rysach (relację na tatromaniaku pewnie widziałaś).

---------- Post dodany o 06:33 ---------- Poprzedni post był o 06:30 ----------

niestety dużo zdjęć z tego wypadu nie mam
    buuuuuu.... nie dość, że rzadko to jeszcze mało Dziołcha poprow sie !!!
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    A to drugie, liźnięte światłem - też bomba. Ula umiesz robić foty tylko leń jesteś Trzeba Ci premię zabrać
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    265 jest super... No może kompozycja nie do końca, ale perspektywa powietrzna jest Ok. Byłaś tam w odpowiednim momencie.
    Później zdjęcie było by już płaskie...
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    dzięki Panowie

Wschód rządzi
    Wprawę w spaniu pod kosodrzewiną już masz to teraz pora na spanie na Rysach (relację na tatromaniaku pewnie widziałaś).
    owszem czytałam - póki co mi nie grozi

buuuuuu.... nie dość, że rzadko to jeszcze mało Dziołcha poprow sie !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    A to drugie, liźnięte światłem - też bomba. Ula umiesz robić foty tylko leń jesteś Trzeba Ci premię zabrać
    nie dość że po nocach obrabiam i wrzucam foty, niewyspana chodzę do roboty to mi jeszcze tu marudzą
    a że leń jestem - wiem
    może się poprawię - zobaczymy

Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    265 jest super... No może kompozycja nie do końca, ale perspektywa powietrzna jest Ok. Byłaś tam w odpowiednim momencie.
    Później zdjęcie było by już płaskie...
    a możesz konkretniej o kompozycji ?? osobiście lubię to zdjęcie - choć jeszcze za dużo czasu nie miałam żeby się do niego przywiązać
    więc jestem bardzo ciekawa co Ci tam nie zagrało ?? także z góry dzięki za uwagi.. na pewno się przydadzą