Ula, 572 mnie urzekło![]()
Ula, 572 mnie urzekło![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Niezwyczajne barwy natury na pięknie przygotowanych trasach wiodących przez mokradła. Pokryte mchem leśne podłoże pobudza wyobraźnię. Świetne zdjecia.
pozdrawiam Wiejo
czy nie za wcześnie na podsumowania roku - zależy
mój 2021 podróżniczo był chyba najbardziej do bani ever - a jak nie ever to od baaardzo dawna
a skoro tak to trzeba zrobić wykopaliska i powspominać cudne wyprawy z wcześniejszych lat (2017-2020)
póki co 2019 i jesienne Lofoty które kocham miłością pełną
tam piękne jest wszystko (poza cenami w sklepach - ale te też da się obejść )
nie było mi dane wrócić w tym roku - ale wrócę tam na pewno (o ile mnie walec nie przejedzie)
573
zawsze marzyłam o takiej focie
574 Uttakleiv w pionie 0 zaraz po tym momencie - przyszła ulewa, śnieg, grad ibyło zabawnie![]()
575 i w poziomie
576
a to z drogi na Haukland i Uttakleiv - pierwszy domek z trawą na dachu jaki zobaczyliśmy
a myślałam że takie cuda tylko na Wyspach Owczych![]()
577 i w drugą stronę
enjoy![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Przykro czytać, że ten rok Ci nie wyszedł podróżniczo. Dla mnie był to udany pod tym względem rok a że jeszcze się nie końćzy to czeka mnie jeszcze jedna egzotyczna destynacja
A widoki superowe, pogoda widać była dynamiczna przez co fotki tylko zyskują![]()
Fajne miejsca, zawsze o Lofotach marzyłem. Może kiedyś się uda - jeszcze Azory mi się marzą bardzo.
Wyspy Owcze mają u mnie ban - za to co nadal robią z wielorybami...
o tak Azory tez mam w planach , Owczych nie banuje - choc to "rozrywka" powinna byc juz dawno zakazana
no przykro - ale licze ze w 2022 sie odkujeZamieszczone przez Lilen
![]()
2020 mimo ze tez mi wyjazd przepadl przez Covida to nie bylo takie zle , bo kilka miejsc udalo sie odwiedzic
wiec patrze z nadzieją w przyszłość![]()
leczę kolano i jazda na podbój świata (akurat trochę urlopu się uzbiera)
no i dobrze czytać że Ty jeszcze z planami na ten rok - będzie co oglądać jak wrócisz![]()
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Widzę że mieliście najlepsze apartamenty z widokiem na morze.
A w ogóle to łobuzy jesteście... jak można po cudzym dachu paradować .... Nocą to ja rozumiem, ale w biały dzień.
Całe szczęście, że to była tylko szopa na łódkę.... W innym wypadku, gdyby to był np dom mieszkalny, pojawiłby się jakiś brodaty Viking z widłami. I zażądałby w ramach zadośćuczynienia
dziewicy na rok czasu na swój drakkar.![]()
Nie pojechałaś w tym roku, to pojedziesz w następnym. Bardziej zatęsknisz to będziesz miała większą motywację.
spoko z głośników dobiegała ścieżka dźwiękowa z wikingów - więc kupilibyśmy go![]()
jeszcze by przypozował i byłoby najssss
a apartament z widokiem w Uttakleiv - no cóż lepiej nie mogliśmy trafić - zwłaszcza że sąsiedzi spękali (jak zobaczyliśmy ten deszcz, wiatr, śnieg - to przestaliśmy się dziwić)
dupsko mi zmarzło że aż miło - ale i tak nie zamieniłabym tej nocy na nic innego