Strona 19 z 28 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 275

Wątek: Zuiko Digital 14-54

| OlyJedi Awatar dominius
    Mieszka w
    Chocianów
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ożesz.. tak tanio?? myślałem, że w okolicach 2000zł lub więcej zawołają za to szkiełko.
    E-30,E-510,C-770UZ, ZD14-42, ZD 40-150 f3.5-4.5,ZD14-54,FL-36R, HLD-4,TCON-17, MCON-40, Marumi-CPL
    Moja galeria foto: http://fotowonder.digart.pl/digarty/

| OlyJedi Awatar czmielek
    Mieszka w
    Sierakowice
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dominius Zobacz posta
    Ożesz.. tak tanio?? myślałem, że w okolicach 2000zł lub więcej zawołają za to szkiełko.
    Az tak duzo się w nim nie zmieniło zeby z cene podwyższać niewiadomo jak. Ja trochę żałuje że nie wsadzili tam SWD no ale to byłby strzał do własnej bramki po wypuszczeniu 12-60 SWD.

| OlyJedi
    Mieszka w
    krk/kmy
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam

Zamierzam w najbliższej przyszłości sprawić sobie ZD 14-54 i mam do was takie pytanie

- Jak jest z jakością w poszczególnych egzemplarzach tego obiektywu?
    chodzi mi o to czy zdarzają się przypadki że różne egzemplarze np. słabiej ostrzą od innych, czy mogę go kupować w ciemno czy też powinienem przetestować kilka egzemplarzy przed zakupem

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzanios Zobacz posta
    Witam

Zamierzam w najbliższej przyszłości sprawić sobie ZD 14-54 i mam do was takie pytanie

- Jak jest z jakością w poszczególnych egzemplarzach tego obiektywu?
    chodzi mi o to czy zdarzają się przypadki że różne egzemplarze np. słabiej ostrzą od innych, czy mogę go kupować w ciemno czy też powinienem przetestować kilka egzemplarzy przed zakupem

Pozdrawiam
    to szkło bierz w ciemno - nie słyszałem o trefnych egzemplarzach co nie znaczy że takowe się nie zdarzają :>
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

| OlyJedi Awatar dominius
    Mieszka w
    Chocianów
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Od 2 tygodni mam ZD 14-54 i mi ostrzy bardzo dobrze. jestem zadowolony w 100% mimo, że jeszcze nie zdążyłem zrobić nim większej ilości fotek i w różnych warunkach.

p.s. Tym obiektywem robiłem portret, przy którym jedyne światło pochodziło od świeczki oświetlającej twarz oraz znikomy blask światełek od choinki. [/I]
    E-30,E-510,C-770UZ, ZD14-42, ZD 40-150 f3.5-4.5,ZD14-54,FL-36R, HLD-4,TCON-17, MCON-40, Marumi-CPL
    Moja galeria foto: http://fotowonder.digart.pl/digarty/

| OlyJedi
    Mieszka w
    krk/kmy
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Mam nadzieje ze jest tak jak mowicie ale i tak postaram sie go przetestować przed zakupem

Mam w sumie jeszcze jedno pytanie. Otóż odwiedziłem wczoraj sklep o którym mowa parę postów wyżej i delikatnie się zdziwiłem gdy dowiedziałem się że wersja pierwsza kosztuje dokładnie tyle samo co nowsza wersja druga (1699 zl) Jednak na dwójkę trzeba dłużej czekać bo coś tam coś tam. W każdym razie moje pytanie brzmi: Czy różnice pomiedzy wersjami są jakieś znaczne? Która z wersji będzie lepiej pracować z E-510?

Pozdrawiam

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzanios Zobacz posta
    Czy różnice pomiedzy wersjami są jakieś znaczne? Która z wersji będzie lepiej pracować z E-510?
    Różnice duże raczej nie są, pisze raczej bo nowa wersja obiektywu dopiero wchodzi na rynek, E-510 nie ostrzy po kontraście więc w tym sensie nie ma znaczenia który podepniesz. Skoro cena taka sama wybrałbym jednak nowsza wersję, na rynku wtórnym kiedyś pewnie będize nieco droższa od starszej a ty być może kiedyś zmienisz body na ostrzące po kontraście...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Awatar Rybmar
    Mieszka w
    Legnica
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Różnice duże raczej nie są, pisze raczej bo nowa wersja obiektywu dopiero wchodzi na rynek, E-510 nie ostrzy po kontraście więc w tym sensie nie ma znaczenia który podepniesz. Skoro cena taka sama wybrałbym jednak nowsza wersję, na rynku wtórnym kiedyś pewnie będize nieco droższa od starszej a ty być może kiedyś zmienisz body na ostrzące po kontraście...
    Mam dylemat, mianowicie zmówiłem ZD 14-54 wersja II, a przysłali Mi wersję I. Z dostepnością wersji II może być problem i bedzie trzeba trochę poczekać. I tu zaczyna się Mój dylemat czy wogóle wymieniać go na wersje II skoro jedynka jest przetestowana i sprawdzona. Powiem jeszcze, że mam E-510 i nie zamierzam kupować E-530. Jak już zdecydowałbym sie zmienić puszkę to tylko na E-3 (zależy mi na pancerności i uszczelnieniach).
    XZ-2 / E-510 / ZD14-42 / ZD 14-54 / ZD 70-300 / FL36R / statyw SLIK PRO 330D

| OlyJedi Awatar innovate
    Mieszka w
    Taka wieś ;-)
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rybmar Zobacz posta
    Mam dylemat, mianowicie zmówiłem ZD 14-54 wersja II, a przysłali Mi wersję I. Z dostepnością wersji II może być problem i bedzie trzeba trochę poczekać. I tu zaczyna się Mój dylemat czy wogóle wymieniać go na wersje II skoro jedynka jest przetestowana i sprawdzona. Powiem jeszcze, że mam E-510 i nie zamierzam kupować E-530. Jak już zdecydowałbym sie zmienić puszkę to tylko na E-3 (zależy mi na pancerności i uszczelnieniach).
    Za rok możesz zmienić zdanie, dziś cena obydwu wersji jest taka sama, ale w przyszłości to się może zmienić. Głupio będzie wtedy dopłacać...
    Amatorszczyzna kulerów każdy komentarz na wagę złota Rotaract sposobem na życie.

| OlyJedi Awatar Largo
    Mieszka w
    Słupca
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Poza tym z tego co gdzieś czytałem wersja II ma mieć inaczej zbudowaną przysłonę - bardziej zaokrągloną. Nie wiem jak to się fachowo nazywa, bo czytałem już trochę czasu temu, ale ja bym brał wersję nowszą.
    Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło...
    www.adamkrol.com