I mi te odrestaurowane kamienice się podobają. Cuś tylko z niebem nie tak na tych zdjęciach. Widoczne jak dla mnie przejścia tonalne i kolor w 1 i 3 wpadający w turkus.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Jak się dobrze przyjrzę to rzeczywiście cuś jest nie tak.
To pewnie dlatego, że próbowałem coś zrobić z tym prześwietlonym niebem (dół był w cieniu).
Teraz kilka zdjęć robionych poczciwym Heliosem. Ostrość jak kiedyś w Zenicie- ustawiana "na oko". Co prawda lupka była w użyciu ale to tak czy inaczej "na oko"
![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Krasnale fajne, ciekawy pomesł - kolorowe stworki w dużej liczbie? jakaś impreza happening?
Naświetlaj na histogram, z niebem bedzie lepiej...
tu znajdziesz gwiazdki z 15-stki przy f 8. Te kity naprawdą nie przedstawiały niczego wielkiego jesli idzie o jakośc optyczna, przynajmnie te które ja miałem - pierwsze 17/2,8, 14-42 wersję pierwszą i 40- 150 z R. W trudnejszych warunkach świetlnych - gł. pod słońce tez miewałem nierówne flary, ale życzę byś je jakos oswoił....
Ostatnio edytowane przez apz ; 13.09.15 o 23:10
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
ale śmieszne krasnale..
---------- Post dodany o 23:10 ---------- Poprzedni post był o 23:08 ----------
druga wrzuta zbliżeń fajniejsza![]()
PS - wrzuć swoje selfie z krasnalem - nie wierzę że nie masz![]()
![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Zbliża się 25 rocznica zjednoczenia Niemiec i to z tej okazji instalacja będzie pokazywana w kilku Miastach.
Jakie jest przesłanie tej instalacji nie udało mi się jednoznacznie ustalić. Tytułowe "Przekraczanie (czy przełamywanie) granic" jest różnie interpretowane ale zdaje się ma nawiązać do aktualnych wydarzeń. Ma zdaje się"oswoić" Niemców z uchodźcami.
Dla tych co "posiadają" język obcy wklejam zdjęcie plakatu, których kilka stało koło instalacji. Może coś wyczytają
Tak właśnie robię ale, jak pisałem, cała instalacja była w cieniu a popołudniowe niebo bardzo jasne.
Nie dałem rady.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg