Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
bardzo charakterystyczna architektura - podoba się
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
ładna zabudowa, widać że dbają o zabytki
Tak, dbają ale nie można powiedzieć, że to państwo dba.
Większość z tych domów jest w rękach prywatnych więc państwo niewiele może. Jedyne co może skutecznie zrobić, to zachęcić właścicieli do dbania o nie.
Obiło mi się o uszy, że są to "zachęty" podatkowe. Zamiast płacić wysokiego podatku, właściciel woli wydać te pieniądze na remont.
Z drugiej strony, durny pęd do powszechnej segregacji śmieci powoduje, że problemem dla właścicieli tych starych domów jest ustawienie pojemników na śmieci (przynajmniej trzech- papier, plastik i reszta) tak aby nie były pierwszym elementem, na który pada wzrok przy oglądaniu takiego domu.
Przykład:
A teraz dalej zwiedzamy miasteczko:
![]()
![]()
![]()
![]()
i jeszcze panorama
![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Bardzo podoba mi się ta stara zabudowa. Swego czasu mieszkałem w takim, ponoć 400 lat już miał. Jako że właścicielka nie miała kasy na gruntowny remont, to miasto wyremontowało pięknie na swój koszt przejmując budynek a właściciele mogli mieszkać w nim do końca swoich dni.
Jacek
Wiesz, że Twoje archi to perfekcja. Tak czekam jeszcze jak wleziesz na środkową linię i strzelisz centralnie symetrycznie.
Foty bardzo na plus.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||