Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 172

Wątek: Odyn - rozmyty pies

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Sawa
    Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Wybacz, ale nie podoba mi się ton Twojego posta.
    Daj mi po repie, nie wahaj się. Do tego jest ten mechanizm.
    Moja wypowiedź jest oczywiście publiczna, i odnosi się do założenia jakie przyjąłem, że właściciel psa, tak samo jak i rodzic swoich dzieci uważa, że jego pies (dzieci) jest przepiękny i to wystarczy na zdjęciu - i tak, w albumie rodzinnym wystarczy. Mimo to, wyzwaniem jest aby zdjęciem - choćby i psa/dziecka - zaciekawić kogoś spoza rodziny, i takie wyzwanie odważnie przed MB1 stawiam.
    Jest w stanie zrobić ostre zdjęcie, jest w stanie je obrobić (vide znak Odyna) - "podstawy" moim zdaniem opanował, nawet pisze o tym, że wie czym jest 'złoty podział' - nie waham się więc przed rzucaniem wyzwań - czy podejmie - jego sprawa

pozdrawiam,
    Ostatnio edytowane przez Sawa ; 19.04.16 o 15:10 Powód: jedno pozdrawiam wystarczy.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    ...
    Albo tak:
    Załącznik 171868
    ...
    Więcej powietrza od d. strony? Doceniam nowatorskie podejście do kompozycji, ale tym razem chyba się nie sprawdziło.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Więcej powietrza od d. strony? Doceniam nowatorskie podejście do kompozycji, ale tym razem chyba się nie sprawdziło.
    A jakby tak odbić w poziomie?
    The question is, who cares?

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Sawa Zobacz posta
    Daj mi po repie, nie wahaj się.
    Po co te teksty? Gdybym chciał Ci pojechać po repie, nie pisałbym posta.
    Cytat Zamieszczone przez Sawa Zobacz posta
    Moja wypowiedź jest oczywiście publiczna, i odnosi się do założenia jakie przyjąłem ...
    Jak widzisz, moja też jest publiczna i odnosi się do założenia jakie ja przyjąłem.
    Założenie jest nie takie aby dowalić modowi, tylko aby ostrożniej z rzucaniem wyzwań. Nie znasz umiejętności MB1, to są pierwsze jego zdjęcia (przynajmniej na forum), więc może za wcześnie na rzucanie wyzwań?
    Od dziecka, które dopiero nauczyło się chodzić, nie wymagasz aby wystartowało w zawodach w chodzie sportowym.
    Piszesz, że wie czym jest "złoty podział". Zauważ jednak, że pisze; "zawsze o nim pamietam, a wychodzi inaczej". Piszesz, że ma logo ale wiesz przecież, że do "mania" logo, nie trzeba umieć posługiwać się aparatem.

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    ... tym razem chyba się nie sprawdziło.
    Może jednak się sprawdziło?
    Cytat Zamieszczone przez kowal73 Zobacz posta
    Kadrowanie zdjęcia z wczoraj za Helmutem ...
    Poza tym ahutta pokazał swoją wersję w poziomym kadrze a ja pokazałem, że można też w pionie. Wszystko to już post factum, w procesie obróbki.
    Jeżeli kadr nie wyszedł w trakcie robienia zdjęcia, zawsze jeszcze można poprawić w obróbce.
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    oj tam helmuth
    to jest forum fotograficzne (z tego co wiem nic w tym względzie się nie zmieniło )
    może w końcu nadejdzie czas że ciut więcej niż tylko kilka osób zacznie wnikliwiej pisać na temat fotografii,
    wchodzić w jej treść i pisać o tym dosadnie i wprost

nie jesteśmy w przedszkolu by tylko głaskać się po główkach, wstawiać 4 i 5 w galerii i pisać że jest super ekstra fantastycznie

jakoś nie wydaje mi się by autor miał się obrażać lub smucić za wszelkie komentarze zwłaszcza te negatywne jakie tu padają - to one pozwalają zobaczyć coś oczami innych i dostrzec błędy, które samemu ciężko niejednokrotnie zauważyć

także luzikkk
    aaaa - fajnie by było jakbyś kiedyś pojawił się na zlocie
    takie luźne stwierdzenie padło przy jednej z naszych posiadów wieczornych

także przemyśl to następnym razem
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    ... to jest forum fotograficzne (z tego co wiem nic w tym względzie się nie zmieniło )
    Jeśli się nic nie zmieniło, to jesteśmy klubem użytkowników aparatów fotograficznych marki OLYMPUS. Nie każdy użytkownik jest/będzie/ma ochotę być artystą.
    Nie chodzi wcale o głaskanie po główkach ale też nie wymagajmy zbyt wiele.
    To, że ktoś ma samochód, nie oznacza jeszcze, że możemy wymagać by był Schumacherem
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Witam
    to może kilka slow ode mnie
    nie jestem fotografem, a tym bardziej nie mam duszy artysty.
    Poprosilem na tym forum o pomoc gdyż moje zdjecia były biale, czarne lub rozmyte, a w związku z tym ze to mój pierwszy aparat (w posiadaniu od miesiaca) to i wiedza zerowa.
    Fotografowanie nie jest moim hobby i na pewno nie będę biegal od rana do wieczora po miescie z aparatem robiac zdjecia wszystkim i wszystkiemu. Aparat został zakupiony z mysla robienia zdjec praktycznie tylko i wylacznie psiakom.
    Panie Sawa, pod tym watkiem nie znajdzie Pan innych zdjec niż Odyn, więc jeżeli Pana one nudza proszę tu nie zagladac. Zdjecia nie są zamieszczane z mysla aby je wszyscy zachwalali i narody klekaly lecz po to aby ktos poprawil moje niedoskonalosci od strony technicznej wykonywanego zdjecia. Odbiorcy moich zdjec nie interesuja poprawne ekspozycje czy ciekawe tlo lub ladne kadrowanie, interesuje ich sam pies, jego strzyzenie, kątowanie itp. Co do samego Odyna nie mam zamiaru przelewac na niego ojcowskiej milosci i zakladac album rodzinny, po prostu wrzucam tylko tego psa aby ktos ocenil, lub skorygowal bledy jakie popelniam. Fotografuje dużo psow, lecz obrabiam i wrzucam tylko tego jednego gdyż nie chodzi mi o pochwalenie się danym zdjeciem tylko o koregowanie moich bledow.
    Kazda dodatkowa wiedza jaka posiadlem przez ten miesiac na pewno się przyda, a uwagi biore sobie do serca co chyba widac po zdjeciach, gdyż moim zdaniem są coraz ladniejsze, choc może to profesjonalistow smieszyc lub nudzic.
    Mam jeszcze parę problemow ze zdjeciami w pomieszczeniach, przy roznych swiatlach, psy się dużo ruszaja, lampa przeszkadza, ale zaczynam się bac zadawac pytania bo widze ze tu musisz być profesjonalnym artysta, a nie przecietnym uzytkownikiem aparatu który chcialby zrobic w miare poprawne zdjecie

pzdr
    Ostatnio edytowane przez MB1 ; 20.04.16 o 09:42

Awatar hastour
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MB1 Zobacz posta
    interesuje ich sam pies, jego strzyzenie, katowanie itp.
    Jezu, dlaczego katowanie psa?

A tak na temat - ja też tutaj nowy, ale z tego co zdążyłem zauważyć, to są dwa rodzaje miejsc w sieci do zamieszczania zdjęć. Na pierwszym dostaniesz tylko lajki, pochwały i komentarze w stylu "świetna fota, zapraszam do mnie". A na tym drugim można się czegoś nauczyć, ale trzeba mieć grubą skórę na wytykanie niedociągnięć. Nawet jeśli wytykane niedociągnięcia cię chwilowo nie interesują, to na pewno nie zaszkodzi się o nich dowiedzieć.

Pozdrawiam jako właściciel równie rozmytego psa

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    przepraszam, mialo być kątowanie
    co do krytyki zdjec to nie mam nic do niej, ale co do strony technicznej (duzo osob z tego forum udzielilo mi jasnych podpowiedzi)
    Sawa napisal ze zdjecia nudne jak album rodzinny, a mi zalezy na zdjeciach poprawnie technicznie wykonanych
    Nie wybieram sie na wystawy, chcalbym opanowac aparat i w miare poprawny warsztat
    jezeli bede chcial zostac artysta, zaczne probowac robic zdjecia na ktorych cos sie bedzie dzialo i porwa odbiorce

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    Witam
    to może kilka slow ode mnie
    ...
    Możliwe, że trzeba będzie wystąpić z wnioskiem o dodanie nowej części forum "Nieartystyczne zdjęcia, uczę się, a zamieszczone zdjęcia są jedynie poglądowe i służą do wytknięcia błędów w technice fotografującego, dlatego proszę nie oceniać artystycznej warstwy zdjęcia". Też mnie niestety czasem dołuje takie podejście, że każda zamieszczona tu fotka, ma mieć przesłanie, inspirować odbiorcę do myślenia i tym podobne bzdury.
    Strach pomyśleć co by było, gdyby o pomoc poprosił gość, który chce robić zdjęcia paszportowe

Mam jeszcze parę problemow ze zdjeciami w pomieszczeniach, przy roznych swiatlach, psy się dużo ruszaja, lampa przeszkadza, ale zaczynam się bac zadawac pytania bo widze ze tu musisz być profesjonalnym artysta, a nie przecietnym uzytkownikiem aparatu który chcialby zrobic w miare poprawne zdjecie
    Zamieszczaj, zamieszczaj. Nie przejmuj się. Na 100 milionów fotografujących artysta będzie jeden, a reszta to tacy rzemieślnicy jak Ty czy ja.
    The question is, who cares?