Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
To dodałem coś między jednym wyjazdem, a kolejnym.
The question is, who cares?
dziękuję - takie widoki do cudo dla mych oczu![]()
jak normy przekroczone to nawet nie otwieram okiem - co by ten syf się nie wdarł![]()
i mała ciekawostka - Cytat z wiadomości:
W związku z bardzo wysokim zanieczyszczeniem władze Krakowa apelują do mieszkańców o nie przebywanie zbyt długo na "świeżym powietrzu"
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Napiszę tak - bywam w Krakowie, wasza wiedza o zanieczyszczeniach i gęstości smogu jest niczym wobec tego co doświadczam u siebie, gdzie nie ma stacji pomiarowej i np. w Suchej Beskidzkiej, gdzie pomiary są. Za to wieczorem nie sposób wywietrzyc pokój, czy wyjśc na spacer. Nie ma pomiarów to nie ma ponoć problemu...
I w większości Małopolski jest tak samo. To sprawa do rozwiązania kompleksowo. I tylko ja głupi i mnie podobni każdy papierek i każdą butelką oddajemy do utylizacji, wczoraj wieczorem np. wsiadajac w centrum do samochodu wdychałem smród palonej gumy... Ktoś "biedny' własnie wypalał zużyte opony?
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Kraków nawet w 15 najbardziej zasyfionych miast nie jest (podobno)
ale u nas chyba najgłośniej się o tym mówi i się protestuje - dlatego powstały alarmy smogowe itp..
nie ma co się tu licytować - problem jest bardziej globalny i to wiadomo nie od dziś
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro