Wybieram 43, najbardziej mi się podoba![]()
Wybieram 43, najbardziej mi się podoba![]()
47 fajne, aż chce się iść...![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Kolejny owocny wypad, pogoda super
Wspaniałe widoki, trzy ostatnie kadry najbardziej mi podchodzą, pięknie tam...![]()
jak patrzę na ten oblodzony drogowskaz to wiem, że to miejsce nie dla mnie
przy obecnych jesiennych szarzyznach zdjęcia BW bardziej mi się podobają
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Pięknie. Widok z pod Caryńskiej z brzozą jest mi szczególnie drogi. Zawsze go pstrykam jak tam jestem, ale twoja fotka wygrywa.![]()
moje zdjęcia | Pozdrawiam, Sebastian
Dzięki za wizyty i słów kilka w mym przykurzonym wątku![]()
długo bez Bieszczadów nie wytrzymałam
po 2 miesiącach trzeba było wrócić tam ponownie, gdy w Polsce panowały mrozy, których od wielu lat nie było,
a zima uraczyła nas toną delikatnego puchu i wieloma związanymi z tym atrakcjami![]()
![]()
![]()
Pierwszego dnia w Święto Trzech Króli udaliśmy się w kierunku Caryńskiej - najkrótszym szlakiem (latem niespełna godzinkę w jedną stronę)
i z miejsca kilka niespodzianek
1. trasa oczywiście nie przetarta - więc Panowie przecierali jak się dało - ale i tak każdy zapadał się w co lepszych miejscach po sam tyłek![]()
2. wiało dość solidniea trzeba dodać zdradzając finał że na szczyt Caryńskiej nie dotarliśmy
3. widoki zrekompensowały nam cały chłód, a radocha z takich ilości śniegu była przeogromna![]()
4. widzieliśmy przepiękne halo nad Rawkami - do teraz mam je przed oczami
5. ale na zdjęciach nie mam bo po zrobieniu 11 klatek OMD odmówił posłuszeństwa i nie odpalił się więcej, a komórka która i tak robi kijowe foty, niestety nie miała za wiele miejsca na karcie :/
6. po zobaczeniu halo i dreptaniu jeszcze w kierunku "ostatniego" lasu przed Połoniną pogoda się pogorszyła i po 3h (tak tyle szliśmy w górę) trzeba było wracać
![]()
to tak w totalnym skrócie - aha i tak najzimniej nam było w samochodzie![]()
zdjęcia za to mamy z kolejnego dnia, najpiękniejszego zimowego dnia w górach ever![]()
Tym razem Wetlińska i wejście do niej - założyliśmy raki i do przodu![]()
50
pamiętając co było dzień wcześniej trochę oszczędzałam baterie i mało mam zdjęć z samego lasu który był przecudowny
chyba nigdy nie zapomnę tego widoki - człowiek szedł i się rozpływał z tego piękna - magia totalna
51.
w rakach po wydeptanej drodze szło się 100 razy lepiej niż latem - a w lesie mimo -22 stopni było mega ciepło![]()
tuż przed wyjściem na połoninkę koniecznie łyk herbaty z miodem i można wychodzić naprzeciw wiatrom i ku radości wielkiej dla oczu![]()
choć las już tą radość dał![]()
52.
mieliśmy dużą ochotę przejść całą Wetlińską i zejść do Wetliny - ale za późno już było na takie eskapady
a za późno było bo nam auta nie odpaliły rano ( paliwo przymarzło) hehe
na szczęście lokalne busy na posterunku![]()
53.
w Chatce Puchatka (najwyżej położonym schronisku w Bieszczadach) nie dało się za bardzo zagrzać - bo w środku było z -5 stopni jak nic
koniec końców schodziliśmy czerwonym szlakiem do Brzegów Górnych
54.
mając przed sobą tylko i wyłącznie przecudne widoki na Caryńską i czasami na Tarnicę![]()
55.
a im niżej tym też światełko coraz cieplejsze kolory przybierało i dawało nam wiele radości![]()
56.
enjoy![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Zazdroszczę zdjęć i widoków![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Widoki piękne. Tylko podziwiać i gratulować wyprawy!
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
50 i 51... taka zima jest przecudna![]()
Widoki miodne, góry zimą są piękne, mimo zimna![]()