Bardzo lubię hot pota. Ciekawe czy można go zjeść gdzieś w Polsce?
Bardzo lubię hot pota. Ciekawe czy można go zjeść gdzieś w Polsce?
78, 80 - lubię takie widoki. Fajna relacja, czekam na kolejne zdjęcia i opisy![]()
Olympus OMD E-M5 II, M.Zuiko 12-40 mm F/2,8, HLD8G, Olympus E-510, ZD 14-42 mm, ZD 40-150 mm
http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=15182
Jedziemy dalej. Po porannej wizycie na polach herbacianych szybko wróciliśmy do miasteczka Brinchang, bo następnie wsiąść w taxi do miejscowości z dworcem autobusowym Tanah Rata. Tam czekał już na nas autobus do Kuala Lumpur i czekała też 6 h podróż po licznych serpentynach. Zjeżdżaliśmy głęboką doliną rzeczną z wysokości 2000 m prawie na poziom morza. Autobusy w Malezji są wygodne, mają tylko 3 siedzenia w rzędzie, a pomiędzy siedzeniami jest tak dużo miejsca, że po rozłożeniu można się spokojnie wyspać, co też uczyniłem
W Kuala Lumpur byłem dwa razy podczas tej podróży, teraz mieliśmy tylko wieczór, bo następnego dnia o świcie lecieliśmy już do Indonezji. Dłużej w Kulala Lumpur byłem przy powrocie z Indonezji, bo 3 dni. Miasto niestety w obu terminach było strasznie zasnute smogiem, przez co wjazd na wieże Petronas i Manara Tower nie miał sensu, jednak mocno czuję, że tam wrócę, więc kolejnym razem. 3 dni spędziłem na chodzeniu po mieście, właściwie bez celu, na kupowaniu mZD7-14 (niestety dopiero w drodze powrotnej się udało, tutaj polecam sklep YL Camera, profesjonalna obsługa, a jak człowiek tam wchodzi, to czuje się jak w fotograficznym raju, mają tam wszystko). Koniec gadaniny, czas na foty.
87 Fontanna pod Petronasem
88 Centrum handlowe
89 Widok na wieżę telewizyjną, na pierwszym planie monorail czyli naziemne metro.
90
91 Wejście do Petronas
92
93
94 Wejście do Petronas
95
93 Centrum handlowe w Petronas
94
95
96
97 Na koniec jedzonko
![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Wieże robią wrażenie nawet na zdjęciach.
Wieże super, niestety tam nie dotarłem, może kiedyś.....
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
"Ostatnia" wrzutka - super.
Pozdrawiam.
Dzięki za piękną podróż, którą nam fundujesz!
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
moje wątki 1. Malta i Gozo 2. Z łąk i pol...
Dzisiaj zabieram Was na China Town. Miejsce, gdzie są najtańsze noclegi, oraz tanie jedzenie. Mimo tego, że KL jest ogromną metropolią, stolicą Malezji, ta się znaleźć przyjemne łóźko za 20 zł w 2 os pokoju. Co prawda często nie ma w nim okien, ale w pokoju przecież tylko się śpi
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
bardzo interesujące kadry![]()
i te wieżowe i z żarełkiem
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22