Strona 24 z 70 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 694

Wątek: Olympus E-M1 Mark II

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bordero Zobacz posta
    Czasem to mam wrażenie, że niektóre firmy maja w ofercie produkt klasy "Pro" po to żeby napędzać sprzedaż pozostałych modeli. "Pro" będą mieli sponsorowani którzy robią po prostu endorsement marki - dla nich cena nie gra roli bo dostają sprzęt. W takim układzie Olympusowi niekoniecznie musi zależeć na sprzedaży akurat tego modelu, wystarczy, ze pokazują w swojej ofercie topowy model porównywalny cenowo z konkurencja.

Sent from my iPad using Tapatalk

Nowość 4K w filmowaniu o ile będzie sprawnie działać podbija niebotycznie tę cenę.
    Dużo przycisków funkcyjnych po przeprogramowania, większa rozdzielczość, czytelniejszy ekran i powiększenie w wizjerze do wielkości trzy-calowego gęstego ekranu to niewątpliwe zalety tego aparatu. Miałem przedprodukcyjny egzemplarz wczoraj w Krakowie w swoich rękach na stoisku Olympusa.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 31.10.16 o 10:39
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar piaseczek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Jeżeli te ceny się potwierdzą to w USA promocja będzie goniła promocję a u nas to będzie model nieznany.

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

W Europie uratować ten model może "super" cena (w stosunku do samego body) z 12-100 f4.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    dawniej by się pewnie kilku Dżedajów skusiło, bo program skutecznie łagodził niebotyczne ceny Olka. Cóż, nie każdy liczy w ten sam sposób. Ciekaw jestem kolejnych flagowców Olka... 10 tys? 15 tys? Jest gdzieś granica?

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Sky is the limit

Nowym benchmarkiem cenowym będą bezlusterkowce hasselblad średnioformatowe.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    dawniej by się pewnie kilku Dżedajów skusiło, bo program skutecznie łagodził niebotyczne ceny Olka. Cóż, nie każdy liczy w ten sam sposób. Ciekaw jestem kolejnych flagowców Olka... 10 tys? 15 tys? Jest gdzieś granica?

Było, minęło... Powspominać można....
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar POLM
    Mieszka w
    Okolice Wrocławia
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piaseczek Zobacz posta
    J

W Europie uratować ten model może "super" cena (w stosunku do samego body) z 12-100 f4.
    Ta super cena to będzie przedział 12 000 - 13 000zł więc obiektyw prawie za pół ceny - tylko że on też ma "chorą" cenę za "Kita" ze światłem 4.0
    OM-D E-M5 (Black) + parę stałek

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Ćwiczyli opcję wysokich cen na EP5, Pen-F, najwyraźniej sprzedaje się zgodnie z oczekiwaniami więc idą za ciosem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Farensbach
    Mieszka w
    Mazowsze
    Siła reputacji
    177
    Moja galeria
    Myślę, że sprzęt foto czy to fuji, sony, olek czy inny canon ma w ogóle obecnie wysokie ceny. Raczej to nasze płace nie nadążają za cenami aparatów. Może te z niższej półki - amatorskie, jeszcze jako takie ceny mają, ale te najlepsze w swoich stajniach to produkty bardzo drogie, bez względu na markę.
    Poza tym fotoografia z wymiennymi obiektywami robi sie, w dobie smartfonów, powoli - ale jednak - ekskluzywna, przynajmniej w opinii producentów, stąd za ekskluzywny produkt mogą windować ceny. Myślę, że ten trend sie niestety utrzyma. Porównam sony A pełną klatkę. A900 na starcie miał coś 9.000 tys., A99 już startował z 12.000, a A99II z 15.000, obłęd.

| OlyJedi Awatar hadan
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria
    Poczekajmy spokojnie do środy. Na 2.11.br są zapowiedziane konferencje prasowe Olka
    i prawdopodobnie poznamy cenę. Ja jestem zachwycony tym aparatem.

Pozdrawiam

Siła reputacji
    11
    Moja galeria
    Tak czy siak mnie to właściwie nie dotyczy. Jeżeli kupie ten aparat to za jakieś trzy lata z drugiej ręki z przebiegiem kilkunastu tysięcy. Cena mam nadzieje w okolicy 3K a będzie tak samo dobry jak teraz.

Sent from my iPad using Tapatalk